Prvo ekipno državno natjecanje sportskog ribolova iz brodice u Veloj Luci

Foto: Pixabay

VELA LUKA – U Veloj Luci je otvoreno Ekipno državno natjecanje klubova u kategorijama sportskog ribolova: SENIORI BRODICA i U-21 BRODICA.

Ovo je prvi put da se ovakva vrsta natjecanja održava u Hrvatskoj, te je upravo Vela Luka izabrana za domaćina, tj. DSRR Zubatac iz Vele Luke i ŠRU Pagar iz Blata.

Službeni dio je započeo himnom koju je izvela mješovita klapa FD Kumpanija iz Vele Luke. Natjecanje je otvorio predsjednik Hrvatski savez za sportski ribolov na moru Đuro Marinović koji je ujedno i podrijetlom iz Vele Luke. Đuro Marinović je bio reprezentativac Jugoslavije, a potom i Hrvatske te je osvojio brojne medalje.

Marinović je istaknuo kako je ovo natjecanje posebno upravo jer se događa u njegovoj Veloj Luci i citirao kinesku poslovicu “Stablo može narasti visoko koliko god hoće, ali lišće uvijek pada blizu svojih korijena.” Godine 1996. upravo je u Veloj Luci osvojio i titulu Državnog prvaka.

Istaknuo je da treba pobijediti sport, prijateljstvo i dobri međuljudski odnosi, te je sudcima, natjecateljima, voditeljima brodica i svim ostalim sudionicima poželio lak posao i ugodan boravak u Veloj Luci.

Svim nazočnima se u ime Općine Vela Luka obratila i načelnica Katarina Gugić, te zaželjela dobrodošlicu. Istakla da je ovaj događaj lijepa promocija Vele Luke i otoka Korčula.

Na oduševljenje svih prisutnih mješovita klapa FD Kumpanija je izvela i pjesmu Velu Luku, mala ne zaboravi.

U subotu, 21. svibnja, u jutarnjim satima će se održati natjecanje, nakon čega slijedi vaganje, proglašenje pobjednika i svečani ručak u restoranu Luky.

Neka najbolji pobijedi!

I.B.