FOTO Nautičari doživjeli havariju – Pronašli ih na izoliranoj bovi

Foto: Pixabay/Ilustracija

FLORIDA – Doživjeti brodolom na pučini noćna je mora svakog onoga tko redovito plovi. Sličnu priču doživjelo je jučer troje nautičara čije je 7 metara dugo plovilo počelo tonuti u blizini Tampa Baya, na Floridi.

Američka obalna straža zaprimila je poziv u pomoć putem VHF radija, a nesretni trojac pronađen je na bovi u blizini Egmont Keya. Sreća u nesreći je što nitko nije teže ozlijeđen pa nije bilo potrebe za liječničkom intervencijom.

Nautičari su bili u unajmljenom plovilu, a kako je došlo do njegovog potonuća zasad nije poznato. Američki mediji navode kako je vlasnik plovila već organizirao komercijalnu akciju izvlačenja potonulog broda.

Obalna straža iskoristila je ovaj nezgodni slučaj da još jednom upozori sve nautičare da se strogo pridržavaju svih sigurnosnih savjeta dok su na moru, odnosno da se tijekom plovidbe obavezno nose prsluci za spašavanje i sva potrebna zaštitna oprema, ali da se prije izlaska na pučinu provjeravaju vremenske uvjeti na pučini te prognoza za razdoblje u kojem će trajati plovidba.

Foto: U.S. Coast Guard/Facebook

Inače niti jedan od trojice nautičara na sebi nije imao ništa od propisane sigurnosne opreme.