1 min. čitanja

Poreč uređuje prvi adrenalinski bike park na Jadranu

Poreč uređuje prvi adrenalinski bike park na Jadranu
Foto: Grad Poreč

POREČ – Počeli su pripremni radovi na uređenju adrenalinskog bike parka – popularnog pump tracka na porečkom Gradskom kupalištu.  Radi se o prvom takvom adrenalinskom parku na Jadranu, nakon što su ranije parkovi realizirani u Dugoj Resi, Svetoj Nedelji, Virovitici, Kutini i Velikoj Gorici.

Ovom investicijom Turistička zajednica Grada Poreča želi obogatiti ponudu za male i velike rekreativce, kao i polaznike Ljetnog kampa. Adrenalinski park, koji podrazumijeva pump track i skills poligone, bit će namijenjen za bicikle, romobile, skejteve i role te će njime pješačko-rekreativna zona Gradsko kupalište zaokružiti bogatu ponudu različitih sadržaja te međusobnu povezanost plaže, teretane na otvorenom, pump tracka i novouređenog dječjeg parka.

Pump track staza je neprekidna petlja ravnina i uzvisina po kojoj se može voziti i bez pedaliranja. Oblik staze omogućuje zabavnu, ali i sigurnu sportsku aktivnost na površini koja može biti manja od košarkaškog terena. Pump track staze pogodne su za sve veličine bicikala, skateboardova, koturaljki, skutera i slično. Na stazi se mogu voziti biciklisti svake životne dobi i tehničke spremnosti. Savršen je za učenje temeljnih vještina i trikova, kao i za trening vrhunskih biciklista, jer zahtijeva okretnost i brzinu.

Gradsko kupalište odabrano je kao lokacija zbog velike frekvencije biciklista, a i studija razvoja biciklizma je bike park predvidjela upravo ondje, sukladno važećim urbanističkim planovima i uz odobrenje Mjesnog odbora Anke Butorac. Pritom se planira nastaviti ulaganje u bike-infrastrukturu u sklopu Studije razvoja klasterskih ulaganja.

Park bi trebao biti u funkciji za otprilike mjesec dana, a dobra je vijest što se prilikom njegova uređenja neće rušiti postojeća stabla.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.