REAKCIJA IZ KRKA “Zakupnica javne površine nikad nije priječila korištenje prolaza na pomorskom dobru”

Foto: Grad Krk

KRK – Nakon našeg teksta pod naslovom “Rođak gradskog vijećnika dobio koncesiju za kafić pa zabranio građanima pristup moru“, preko odvjetničkog ureda uslijedila je reakcija gospođe Dominik Marević iz Krka

Tvrdi da su informacije objavljene u članku netočne i neutemeljene, koje želi ispraviti, te u nastavku objavljujemo onaj dio Zahtjeva za objavom, koji se tiče ispravke objavljenih informacija s navedenim citatima koje želi ispraviti:

“‘Sve je više stanovnika Grada Krka koji se žale na koncesionara poznate krčke lokacije Sottobaterije, o kojoj je i Morski HR pisao u nekoliko navrata, a koja se nalazi u staroj gradskoj jezgri. Tvrde da koncesionar koristi površinu veću od one za koju je dobio koncesiju, ali i da građanima zabranjuje pristup pomorskom dobru…’

‘Sve dok koncesiju nije preuzeo Dominik Marević, koji je odmah zaključao prilazna vrata i tako onemogućio pristup cijelom prostoru i morskoj obali, iako je koncesiju dobio za prostor od svega 5 m2.’

– Navedeni citati u tekstu su netočni i neutemeljeni. Prije svega, gospođa Marević nije nikakav koncesionar, već zakupnik javne površine u vlasništvu grada Krka kojeg koristi jedino i isključivo sukladno ugovoru s Gradom Krkom i niti jednom radnjom nije izašla van okvira dobivenih ovlasti nikada te nikada nikome nije zapriječila korištenje prolaza kojeg se spominje niti ima na to pravo ili namjeru. Gospođa Marević nije nikada dobila, kako od zakupodavca ili nekog trećeg obavijest ili pritužbu da je bilo na koji način spriječila ili onemogućila inače slobodan pristup pomorskom dobru ili da je izašla iz okvira dane joj ovlasti, jer tome doista nije tako.

” no u Gradu Krku traje zavjet šutnje, barem kada je u pitanju prezime Marević, kažu nam.”

– Gospođa Marević nema nikakve poveznice s tijelima Grada Krka ili gradskim strukturama, da bi u odnosu na istu bilo opravdano iznošenje takvih navoda.

” Zbog zaključanih vrata pored Marevićevog lokala, interventne službe nisu mogle do unesrećenog dječaka, pa je u pomoć priskočio jedan građanin sa svojom brodicom. Dječak je prevezen u riječku bolnicu, gdje je nedugo nakon nesreće preminuo.”

“Bi li preživio da su vrata bila otključana i da su interventne službe mogle do njega, nećemo nikad saznati. “

– Prije svega se iznosi činjenica da gospođa Dominik Marević kao zastupnik dijela javne površine, sukladno svojim ugovornim ovlastima ne priječi prolazak do morske obale i pomorskog dobra. Ono što je poznato je da vrata koja novinar spominje nisu bila zaključana i da su upravo kroz ta vrata interventne službe pravovremeno reagirale i pružile neophodnu prvu pomoć unesrećenom dječaku – napominje odvjetnik Franjo Hodanić, pravni opunomoćenik Dominik Marević iz Krka, dodajući kako su u prethodno objavljenom članku iznesene laži i uvrede za njegovu klijenticu.

Redakcija Morski HR