Ministar Butković obišao Pelješki most: “Ostaje još 8 km obilaznice stona i spoj na državnu cestu D8”

Foto: MMPI

KOMARNA/BRIJESTA – Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u petak, 27. svibnja, je sa zamjenikom dubrovačko-neretvanskog župana Joškom Cebalom, predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta Josipom Škorićem i voditeljem projekta Goranom Legcom te predstavnicima medija, obišao Pelješki most.

U izjavi za medije nakon obilaska Pelješkog mosta, kojem je prethodio koordinacijski sastanak s izvođačima radova i nadzorom na projektu Cestovne povezanosti s južnom Dalmacijom, ministar je rekao kako je zadovoljan budući se nazire kraj ovog projekta.

– Most je gotov, a što se tiče ostalog dijela, odnosno pristupnih cesta, ono što se u ovom trenutku može reći je da ćemo krajem srpnja otvoriti Pelješki most sa dijelom pristupnih cesta, točnije drugu i treću fazu projekta – rekao je ministar Oleg Butković te pojasnio kako je riječ o ukupno 25 kilometara pristupnih cesta, od Duboke do Sparagovića i od Sparagovića do Prapratnog.

– Ostaje nam još onih osam kilometara obilaznice Stona i, naravno, spoja na državnu cestu D8 koji bi trebao biti gotov do kraja ove godine – zaključio je Butković i dodao kako “smo uspješno priveli kraju, i privodimo kraju, najveći i najvažniji infrastrukturni projekt danas u Hrvatskoj. Spajamo teritorij.”

Ministar mora, prometa i infrastrukture ovom prilikom podsjetio je i na to da je bilo puno problema, prepreka i izazova te zahvalio svima koji su radili na tom projektu, najviše investitoru, Hrvatskim cestama.

U izjavi za medije ministar Butković osvrnuo se i na činjenicu da izvođači, u financijskom smislu, rade u otežanim okolnostima zbog poremećaja na tržištu i povećanja cijena. U tom kontekstu, pojasnio je da je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture pripremilo prijedlog rješenja, predlagatelj toga bit će Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, a odluka će biti donesena na Vladi.