Nakon odigrane utakmice Hajduka i Rijeke, policija zadovoljna stanjem sigurnosti

Foto: MUP

SPLIT – Nakon finala nogometnog kupa između Hajduka i Rijeke, koji se jučer odigrao na splitskom Poljudu, mnogi navijači u Split su pristigli brodom, a policija je, posebno nakon nedavnih huliganskih nereda na autocesti, bila posebno oprezna. 

– Obzirom na činjenicu da je javno okupljanje okarakterizirano kao sigurnosno visoko rizično, te broj posjetitelja (30 tisuća) možemo konstatirati da je stanje sigurnosti prije, za vrijeme i nakon javnog okupljanja bilo na zadovoljavajućoj razini – objavili su iz MUP-a.

Policijski službenici su prije i za vrijeme osiguranja javnog okupljanja poduzimali niz operativnih mjera i radnji iz nadležnosti policije kako bi ostvarili sigurnosne uvjete za neometano održavanje javnog okupljanja. Sinoć i danas tijekom čitavog dana bili smo intenzivno nazočni u centru grada i na mjestima gdje su se okupljali navijači, te nismo zabilježili narušavanja javnog reda i mira u većem obimu  i zadržali smo stanje sigurnosti na dobroj razini.

U sklopu provedbe planiranih mjera i radnji policijski službenici su danas tijekom dana proveli organizirani prihvat i pratnju prijevoza oko 3 tisuće gostujućih navijača iz Sjeverne luke i Dugopolja do mjesta održavanja javnog okupljanja, te im je osigurana pratnja prijevoza nakon javnog okupljanja. Pratnje gostujućih navijača prošle su bez zabilježenih incidenata. Također, policijski službenici su osigurali cjelokupnu trasu kretanja gostujuće momčadi i gostujućih navijača.

Foto: MUP

Privedeno 29 osoba

Tijekom javnog okupljanja na stadionu zabilježili smo paljenje pirotehnike i u jednom slučaju bacanje pirotehnike prema gledateljima. U tom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba. Policijski službenici su odmah reagirali u odnosu na skupinu iz koje su bacana pirotehnička sredstva. U odnosu na navedeni događaj provest će se istraživanje.

U ovom trenutku, nakon završetka javnog okupljanja policijski službenici nastavljaju osiguravati užu i širu zonu mjesta održavanja javnog okupljanja i centar Grada Splita u cilju održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira i prevencije protupravnih ponašanja. Do ovog trenutka nisu zabilježeni značajniji negativni sigurnosni događaji, navijački sukobi, niti teže ozljeđivanje osoba.

Privedeno je ukupno 29 osoba uglavnom zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

D.G.