1 min. čitanja

Ženka morskog psa s mladima u plićaku pored ACI marine Pomer

Ženka morskog psa s mladima u plićaku pored ACI marine Pomer
Foto: Youtube / Screenshot

POMER – Nakon što je dan prije u akvatoriju Medulina snimljen manji morski pas, na društvenim mrežama se pojavio snimka, možda i istog primjerka, u pomerskoj uvali Šćuza, nasuprot ACI marini Pomer.

Riječ je najvjerojatnije o kadelu – manjoj i jestivoj vrsti morskoga psa koji može narasti do najviše 1,5 metara dužine, javlja Regional express.

Novinar Mladen Kolenko, inače strastveni podvodni ribolovac i ronioc iz Medulina, ističe kako bi mogla biti riječ i o ‘lisici’, vrsti morskih pasa iz porodice sabljaša koji može narasti i do pet metara.

– O kojoj se vrsti morskoga psa radi, nije manje bitno od same činjenice što dotični morski pas/lisica-kadel već par dana pliva samim plićakom i to duboko unutar razvedenog Medulinskog zaljeva – komentirao je Kolenko i dodao kako navodno uz ovog morskog psa pliva i nekoliko manjih jediniki.

Rekao je da bi mogla biti riječ o ženki koja je sa svojim potomstvom zalutala s obližnjih dubokih ribolovnih pošta plave ribe u Kvarneru u plitki Medulinski zaljev koji je već okupiran turistima.

– Bitno je napomenuti da morski pas lisica spada u zaštićene vrste morskih pasa u Jadranskom moru, za razliku od kadela koji se legalno love, a njihovo meso prodaje na ribarnicama – napominje Kolenko.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Morski pas snimljen uz obalu kod Medulina
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.