Višednevno obilježavanje Antonje i Dana Grada Novalje započelo tradicionalnim ribolovom

Foto: Grad Novalja

NOVALJA –  Na blagdan svetog Antuna ili Antona, 13. lipnja, Grad Novalja tradicionalno slavi svoj dan od 1998. godine. Svoj blagdan nazivaju još i Antonja. 

Ovogodišnji 13. lipnja, lokalni blagdan Antonja i Dan Grada Novalje bit će obilježeni bogatim i raznovrsnim programom. Sve je počelo već jutros, tradicionalnim Kupom Sv. Antona, natjecanjem u udičarenju, podvodnom ribolovu i parangalu, a završava u nedjelju, 19. lipnja, koncertom Gradske glazbe Pag na Trgu bazilike.

Dio programa bit će posvećen nadbiskupu Antonu Tamarutu, 90. godišnjici rođenja (Novalja, 1. prosinca 1932.) te 65. obljetnici svećeničkog ređenja i Mlade mise (Novalja, 29. lipnja i 7. srpnja 1957.)

Zanimljivo kako na stranicama Grada Novalje nema ama baš ništa o obilježavanju Dana Grada, pa je za pretpostaviti da su još uvijek uzbuđeni zbog posjete ministrice poljoprivrede, što je već nekoliko dana vijest dana u tom gradu na otoku Pagu. No ima onih i koji o tome vode računa, pa više o programu obilježavanja možete pronaći OVDJE.

I.B.