1 min. čitanja

Rusi pogodili ukrajinski tanker usidren u luci Očakov

Rusi pogodili ukrajinski tanker usidren u luci Očakov
Foto: USM

Ruski projektil pogodio je jutros ukrajinski tanker koji je bio usidren u luci Očakov. Brod je bio bez tereta, a sreća u nesreći je što incident nije uzrokovao ljudske žrtve.

Ukrajinski Shipping Magazine javlja kako su ruske trupe pucale na tanker Brentix, a projektil je pogodio tank s gorivom. Brzom intervencijom posade, za koju se ne navodi gdje se nalazila u trenutku bombardiranja, požar je ugašen, nitko nije ozlijeđen.

Foto: USM

Tanker Brentix izgrađen je 1980. godine i plovi pod zastavom Tanzanije. Nosivost mu je 3212 dwt, a trenutni gaz je 4 metra. Ukupna dužina je 80,02 metara, širina – 13 metara.

Od početka ruske invazije na Ukrajinu, ukrajinske luke ostale su zatvorene zbog pomorske blokade. Istovremeno, raste broj ruskih mina u Crnom moru, a procjenjuje se da ih tamo trenutačno pluta oko 600, navodi magazin. Tvrde da su mnoge posade zbog toga praktički taoci ukrajinskih luka, skupa s njihovim brodovima, kojima se ne usude isploviti. U istoj situaciji je i tanker Brentix, za koji se još nije utvrdilo kojim projektilom je pogođen.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.