1 min. čitanja

Trogirski stadion uvršten na listu najljepših svjetskih stadiona

Trogirski stadion uvršten na listu najljepših svjetskih stadiona
Foto: TZ Trogir

TROGIR – Okružen zaštićenim spomenicima kulture s pogledom na more, trogirski stadion Batarija uvršten je na popis najljepših svjetskih stadiona.

Batarija je dom Nogometnog kluba Trogir, osnovanog 1912. godine. Stadion doslovce okružen zaštićenim spomenicima kulture – sa sjeverne i južne strane omeđuju ga tvrđava Kamerlengo i kula sv. Marka, dok je zapadno od stadiona smješten Marmontov glorijet, kameni spomenik u obliku šesterokuta.

Neobičan izgled i jedinstvenu lokaciju prepoznala je i svjetski poznata produkcijska kuća CWMNIDA, koja je u svoj serijal od četiri epizode uključila i Batariju, na kojem se tijekom snimanja igrala utakmica između NK Trogir i NK Omladinca iz Vranjica. Trogirski stadion našao se tako u društvu nekih od najpoznatijih stadiona na svijetu, poput Anfielda u Liverpoolu, Croke Parka u Dublinu, Olympic Stadiuma u Seulu, Sapporo Domea u Japanu i mnogih drugih.

Televizijska produkcija putuje svijetom kako bi upoznala ove spektakularne sportske lokacije, a na svom putovanju otkrivaju kulturu, povijest, arhitekturu i dizajn svakog stadiona te upoznaju ljude koji oživljavaju ove nevjerojatne građevine. Seriju od četiri epizode sponzoriraju BBC ALBA, S4C i TG4, južnokorejski JTV i kineski LIC. Turistička zajednica grada Trogira pomogla je produkciji u snimanju lokacije te pružila drugu tehničku i logističku podršku.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.