1 min. čitanja

Pozivaju se mještani na prezentaciju projekta nove šetnice uz more

Pozivaju se mještani na prezentaciju projekta nove šetnice uz more
Foto: Općina Lumbarda

LUMBARDA – Popularni Lungo mare dobit će i Lumbarda na otoku Korčuli. Tim povodom općina poziva sve zainteresirane mještane da se pridruže javnoj prezentaciji projekta koja će se održati u petak.

Javna prezentacija idejnog rješenja izgradnje šetnice “Lungo mare” uzduž Solina održat će se u petak, 10. lipnja 2022., s početkom u 19:30 sati u dvorani Levant u Lumbardi.

Šetnica se planira od postojećeg puta na kat. čest. 3608/1 k.o. Lumbarda (jug) uz more u pravcu sjevera kroz Soline sve do puta na kat. čest. 3804 k.o. Lumbarda (sjever). Zahvatom se planiraju povezati dva puta s obje strane Solina što će, kažu, doprinijeti unapređenju ambijenta i poboljšanju kvalitete lokaliteta, kao i povećanju standarda življenja lokalnog stanovništva.

Projekt predviđa izgradnju pješačke staze u širini od 2 metra, izgradnju skala duž šetnice za pristup plaži kao i postavljanje urbane opreme na šetnici. Prezentaciju će održati arhitektica Josipa Tomazetić iz studija Apsida inženjering d.o.o. nakon čega slijedi rasprava s mještanima, a za kraj i šetnja lokacijom.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.