1 min. čitanja

Želite znati kako je biti HGSS-ovac? Prijavite se na natjecanje i osvojite zanimljive nagrade

Želite znati kako je biti HGSS-ovac? Prijavite se na natjecanje i osvojite zanimljive nagrade
Foto: HGSS / Facebook/ Ilustracija

Prvi put u svojoj 72-godišnjoj povijesti Hrvatska gorska služba spašavanja organizira natjecanje koje omogućuje građanima da vide svijet njihovim očima. Ako ste ikad poželjeli biti dio HGSS-ove ekipe koja traga za unesrećenom osobom, medicinski je zbrinjava i transportira do tima hitne pomoći, sada imate priliku.

Lokacija nije more, već kontinent, točnije planina iznad glavnog grada na kojoj HGSS 25. lipnja organizira prvo Sljeme Rescue Race. Na natjecanju će
sudjelovati pet ekipa po četvero ljudi, a sve sudionike očekuju i zanimljive nagrade.

Prije samog natjecanja, timovi će proći kratku edukaciju o oživljavanju i transportu unesrećene osobe koju će im održati liječnici iz Komisije za medicinu spašavanja HGSS-a. Potom će svaki tim krenuti u potragu za unesrećenom osobom. Nakon što je pronađu, morat će je “oživjeti” i nosilima prenijeti do cilja. Ekipa koja prva završi Sljeme Rescue Race osvojit će vrlo zanimljivu nagradu. Naravno, HGSS-ovci su mislili i na ostale sudionike, tako da sve timove čekaju pokloni koji će im dobro doći u raznim situacijama.

Iz HGSS-a pozivaju sve zainteresirane punoljetne građane da prijave svoje timove najkasnije do 15. lipnja, a prijave s imenima i prezimenima četvero sudionika u timu šalju se na e-mail adresu mediji@hgss.hr. Samo natjecanje neće biti zahtjevno, ali pet najbrže prijavljenih timova dobit će priliku na jedan dan osjetiti koliko je plemenit poziv gorskog spašavatelja, poručili su iz Hrvatske gorske službe spašavanja.

Osim adrenalina i zabave, prvo Sljeme Rescue Race natjecanje značajno je i zbog važnosti edukacije što većeg broja građana o načinu reanimacije ukoliko se zateknu u takvoj situaciji.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.