1 min. čitanja

Rusija mijenja taktiku jer nailazi na probleme u Crnom moru

Rusija mijenja taktiku jer nailazi na probleme u Crnom moru
Foto: Twitter

Institut za proučavanje rata objavio je novu analizu i kartu sukoba u Ukrajini. Šef regionalne uprave Luhanska Serhij Hajdaj je 6. lipnja izvijestio da se situacija u Severodonjecku značajno pogoršala. U gradu su u tijeku teške borbe.

Promjena u Crnom moru: Ukrajinske pomorske snage osporavaju rusku dominaciju nad sjeverozapadnim dijelom Crnog mora i tvrde da sprječavaju ruske ratne brodove da djeluju blizu obale.

Ukrajinska mornarica izvijestila je 6. lipnja, kako piše Index.hr da je uspjela potisnuti skupinu ruske Crnomorske flote više od 100 km od ukrajinske obale. U izvješću se dodatno navodi da su ruske pomorske snage naknadno morale promijeniti svoju taktiku u Crnom moru i da se više oslanjaju na obalne obrambene sustave Bal i Bastion u okupiranom Hersonu i na Krimu nego na morsku protuzračnu obranu.

Ministarstvo obrane Ujedinjenog Kraljevstva tvrdilo je da ruske snage jačaju svoju protuzračnu obranu na Zmijskom otoku, a ukrajinsko ministarstvo obrane izvijestilo je da su ruske snage rasporedile dodatne bojne protuzračne obrane S-300 na Krim.

Z.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.