SRETAN KRAJ DRAME NA LOŠINJU Hitne službe pronašle nestalu njemačku turistkinju

Foto: Vatrogasci Lošinj

MALI LOŠINJ –  Jutros oko 3.40 sati sretno je završena potraga za njemačkom državljankom koja je večer prije otišla u šetnju iz kampa na području između Malog i Velog Lošinja te se izgubila.

Riječ je o 38-godišnjoj turistkinji koja je s obitelji na odmoru u kampu Tresorka i sinoć je oko 20 sati sama otišla u šetnju šumom. Budući da se nakon par sati nije vratila u kamp, a sa sobom nije ponijela ni mobilni telefon pa ju nisu mogli kontaktirati, član obitelji je obavijestio policiju o njezinom nestanku.

Foto: Vatrogasci Lošinj


 Policijski službenici su po dojavi promptno reagirali te uz supruga turistice krenuli u potragu. Krećući se kroz šumu, pozivali su je te je u jednom trenutku suprug čuo njezin glas, a dvoje policijskih službenika su je potom pronašli na nepristupačnom terenu. Zajedno su je iz kamenjara i teško pristupačnog terena iznijeli na ravno tlo i pozvali hitnu pomoć jer je turistica bila ozlijeđena. Dali su joj i potrebnu tekućinu te je ogrnuli i ohrabrivali sa suprugom.

Izvrsna suradnja policije, hitne pomoći i vatrogasaca

– Dojava hitne medicinske pomoći Lošinj da je potrebna pomoć u traganju i spašavanju strane državljanke koja se tokom noći u ponedjeljak na utorak izgubila na predjelu uvale Kriška….. Na teren izlaze 2 vatrogasca sa jednim vozilom te pri dolasku na zborno mjesto saznaju da su djelatnici policije vrlo brzo pronašli strankinju te da je ozljeđena i treba transport. Pozvano je još jedno vozilo i 4 vatrogasca na ispomoć. Nakon što su djelatnici Hitne pomoći obradili pacjenticu kreće transport po vrlo teškom, strmom i nepristupačnom terenu. Pri transportu su surađivale sve službe uključujući i muža pacijentice – izvijestili su lošinjski vatrogasci.
Foto: Vatrogasci Lošinj

Izgubila se i dezorjentirala u šumi

Uplašena 38-godišnja Njemica navela je kako se prilikom povratka u kamp kroz šumu izgubila i nije mogla orijentirati, te je pri tome iskrenula nogu i pala niz kamenje na nepristupačan teren. Po dolasku Hitne medicinske pomoći prevezena je na daljnje liječenje u Dom zdravlja Mali Lošinj gdje su joj utvrđene lakše ozljede.

Njemačka turistkinja i njezin suprug uputili su veliku zahvalu dvoje mladih policijskih službenika koji su pomogli u njezinom spašavanju. Također su ocijenili izvrsno cjelokupno policijsko postupanje i koordinaciju pronalaska i spašavanja:

– Zahvaljujući požrtvovnosti i profesionalnosti policijskih službenika Policijske postaje Mali Lošinj s ispostavom Cres ova priča je okončana na najbolji mogući način. Još jednom su policijski službenici na djelu pokazali kako im je sigurnost građana najvažnija zadaća, ali i njihova misija, te tako poslali poruku svim građanima i turistima da je njihova sigurnost obveza i poslanje hrvatske policije kojoj se mogu javiti s punim povjerenjem u bilo koje vrijeme i na bilo kojem mjestu.