Tvrtka koja upravlja LNG terminalom na Krku isplaćuje najveću prosječnu plaću u Hrvatskoj

Teško je povjerovati, no postoji tvrtka u Hrvatskoj u kojoj je prosječna mjesečna neto plaća 778.670 kuna. Radi se o tvrtki Golar Viking Management sa sjedištem u Splitu, čija je osnovna djelatnost operativno upravljanje i održavanje LNG plutajućeg terminala na Krku.

Postojeći LNG tanker koji se zvao “Golar Viking” norveška tvrtka “Golar Power” je preuredila u FSRU brod u brodogradilištu kod Šangaja te je on isporučen Hrvatskoj. Vrijednost posla bila je oko 160 milijuna eura i Hrvatska se time upisala na kartu LNG čvorišta, prenosi Pomorac.hr

O tome da na tom plutajućem brodskom terminalu – na koji se prekrcava ukapljeni prirodni plin te se nakon pretvaranja iz tekućeg u plinovito stanje pušta u magistralne plinovode – sve štima u svakom trenu, brine splitska tvrtka Golar Viking Management s dvojicom zaposlenih.

Oni prosječno zarađuju oko 778.670 kuna neto svaki, što je godišnje oko 9,3 milijuna kuna! Pa, čestitamo ‘vikinzima’ na plaćama.

Inače, Golar viking management lani je ostvario ukupne prihode od 85,3 milijuna kuna, što je rast od 5 303 posto u odnosu na predlani. Neto dobit iznosila je 22,65 milijuna kuna.

U tablici pogledajte top 10 prosječnih neto plaća u Hrvatskoj.