Obnova vatrogastva na otoku – Osnovano DVD Bandira Vir

Foto: Vatrogasna vozila na virskoj Bandiri

VIR – Početkom tjedna u virskoj općinskoj vijećnici održana je osnivačka Skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bandira Vir, pa je tako nakon jednog ljeta bez lokalne vatrogasne udruge (prethodni DVD Vir je otišao u stečaj) na otoku ponovno zaživjelo dobrovoljno vatrogastvo.

Izborom radnog predsjedništva, zapisničara i dvoje ovjerovitelja zapisnika, donošenjem odluka o osnivanju Udruge i Statuta, izborom tijela Udruge, imenovanjem osobe ovlaštene za zastupanje Udruge i donošenjem odluke o pokretanju postupka za upis u registar udruge te javnim glasanjem – formaliziran je osnutak vatrogasnog društva s ciljem promicanja, razvitka i unaprjeđenja zaštite od požara i vatrogastva na otoku Viru.

Za predsjednika novoosnovanog DVD-a u petogodišnjem mandatu izabran je Rajko Radović, koji je po položaju još predsjednik Skupštine i Upravnog odbora, dok su za članove Upravnog odbora – također u mandatu od pet godina (do 7. lipnja 2027.) – pored predsjednika Radovića, izabrani Tomislav Čepić, Ante Orlić, Katarina Radović i Hrvoje Bašić.

Čepić je izabran za vatrogasnog zapovjednika, a u zapovjedništvo virskog DVD-a izabrani su Toni Kapović i Zlatko Šitaj. Predsjednik Radović je imenovan i osobom ovlaštenom za zastupanje Društva.

Na osnivačkoj Skupštini bili su Marino Radović, Kristijan Kapović, Antonio Vučetić, Rajko Radović, Kristina Perić, Ante Orlić, Sanja Čulina, Paola Žepina, Katarina Radović, Željan Kalac, Hrvoje Bašić, Marko Klanac, Darko Bašić, Julijana Begonja, Srđan Liverić i Tomislav Čepić, dok su Veseljko Orlić, Zlatko Šitaj i Toni Kapović bili odsutni. Skupštinu je u ime osnivača otvorio načelnik Radović s prijedlogom dnevnog reda; u radno predsjedništvo bili su izabrani Marino Radović, Antonio Vučetić, Kristina Perić, Sanja Čulina i Paola Žepina, za zapisničara Ante Orlić, a ovjerovitelje Katarina Radović i Marin Vencl.

Z.G.