2 min. čitanja

Djeca iz Ukrajine i područja Banovine čiste podmorje s roniocima civilne zaštite Republike Hrvatske

Djeca iz Ukrajine i područja Banovine čiste podmorje  s roniocima civilne zaštite Republike Hrvatske
Foto: Plava promocija

SAVUDRIJA – Već tradicionalno sedmu godinu za redom, ovog vikenda će se održavati eko patrola Čišćenje bez granica – VII. Međunarodna dječja ronilačka eko patrola, a kojoj će se ove godine pridružiti i djeca iz Ukrajine te zajedno s roniocima Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Republike Hrvatske čistiti podmorje Savudrijske vale.

U eko patroli će sudjelovati hrvatski i slovenski ronioci, a veliki obol Međunarodnoj dječjoj ronilačkoj eko patroli dat će djeca iz Ukrajine koja se nalaze na području Umaga i okolnim naseljima, zatim djeca iz potresom pogođenog područja, Petrinje i Gline te tri tima s natjecanja ZGHACK koji će nakon edukativnih radionica zajedno s roniocima čistiti podmorje uz obalu u Kampu veli Jože te na taj način učiti o izgradnji boljeg odnosa prema moru u budućnosti, a ronioci će ujedno čistiti podmorje u Luci Savudrija.

Foto: Plava promocija

Eko patrola Čišćenje bez granica – VII. Međunarodna dječja ronilačka eko patrola provodi se u organizaciji Agencije Plava promocija, Zagrebačkog holdinga te njegove podružnice Vladimir Nazor i Ronilačkog kluba HRVI Nemo-Adriatic, pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske, Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske, Ravnateljstva civilne zaštite, Grada Umaga, Grada Pirana i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost uz podršku Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ i Društva slovensko-hrvatskog prijateljstva.

Osim ekološkog karaktera, eko patrola ima i edukativan učinak, a tijekom tri dana trajanja akcije, od 10. do 12. lipnja uz edukativnu podršku ronioca Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Republike Hrvatske, više od 50 djece će sudjelovati u edukativnim radionicama koje uključuju sigurnost na moru i pod morem, važnost zaštite prirode i okoliša te edukciju o sustavu civilne zaštite.

Kako bi motivirali djecu za organiziranom tjelesnom aktivnošću djeca će sudjelovati u brojnim aktivnostima na moru, a u cilju poticanja djece na organizirano bavljenje plivanjem.

Foto: Plava promocija

Hrvatski i slovenski ronioci zajedno s djecom čiste podmorje u cilju podizanja razine svijesti o važnosti očuvanja okoliša i prirode te povezivanja svih generacija i susjednih zemalja radi zaštite prirode i očuvanja ljepota Jadranskog mora.

Medijski pokrovitelji projekta Morski HR, Scubalife i Gogornija.com.

Također nesebičnu pomoć i veliku podršku u realizaciji ove ekološke akcije pružila je HONDA MARINE (Fred Bobek d.o.o.).

Sponzorirani sadržaj

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.