3 min. čitanja

JADROLINIJA Platforma E-CHAIN za održivu mobilnost na jadranskom području

JADROLINIJA Platforma E-CHAIN za održivu mobilnost na jadranskom području
Foto: Jadrolinija

RIJEKA – U Grand hotelu Bonavia održano je predstavljanje i finalna konferencija projekta E-CHAIN naziva „PLATFORMA E-CHAIN ZA ODRŽIVU MOBILNOST NA JADRANSKOM PODRUČJU – inovativno rješenje za promicanje održivog protoka putnika između Italije i Hrvatske“.

Interreg E-CHAIN projekt (Enhanced Connectivity and Harmonization of data for the Adriatic Intermodal Network), predstavlja suradnju Italije i Hrvatske te okuplja 10 partnera iz Hrvatske i Italije. Vodeći partner projekta je Municipality of Ancona, a ostali partneri su Amatori Interestate S.R.L., Brusutti S.R.L., G.M.T. S.P.A., University of Trieste, Prosoft d.o.o., Grad Split, Rathmann d.o.o., Sveučilište u Rijeci, Pomorski fakultet i Jadrolinija koja je organizator ovog javnog događaja.

Glavni cilj E-CHAIN projekta je unaprijediti povezanost i usklađivanje podataka za jadransku intermodalnu mrežu, kroz realizaciju modularnog integriranog softvera (E-CHAIN platforma) za upravljanje intermodalnim prometnim uslugama u lučkim područjima za putnički promet. Kako bi unaprijedio trenutnu situaciju, E-CHAIN projekt usredotočit će se na pružanje novih usluga kao što su poboljšani lučki multimodalni informacijski sustav za putnike, sustav prodaje karata integriran s drugim načinima prijevoza i napredni turistički marketinški sustav za operatore. E-CHAIN pilot projekt je pokazao mogućnost online usluge prema održivom putničkom transportu te nudi mogućnost daljnjeg razvoja i unapređenja platforme.

Trajanje projekta je od 1. siječnja 2019. do 30. lipnja 2022. godine. Projekt E-CHAIN sufinanciran je iz Interreg programa V-A Italija Hrvatska 2014. – 2020.

Projekt su predstavili:

Marco Cocciarini, tehnička pomoć općine Ancona, vodeći partner E-Chaina

Alessandro Caponi, Poistory srl, tehnička pomoć općine Ancona

Caterina Vidulli, suosnivačica i izvršna direktorica Central Marketing Intelligence

U sklopu predstavljanja održan je okrugli stol, na kojem su svoje viđenje ovog projekta iznijeli:

Zvonimir Matić, izvršni direktor za komercijale i operativnih poslova, Jadrolinija

Mladen Koturović, izvršni direktor za opće poslove, Jadrolinija

David Brčić, novoizabrani prodekan za znanstveno-istraživačku djelatnost, Pomorski fakultet u Rijeci

Marčela Jankač, predstavnica projekta MIMOSA (MarItime and MultimOdal Sustainable pAssenger transport solutions and services)

Matej Plenča, voditelj centra za međunarodne projekte, Pomorski fakultet u Rijeci

Vedran Kirinčić, izvanredni profesor, Tehnički fakultet, Rijeka

– Posljednjih godina Jadrolinija radi na digitalizaciji i optimizaciji poslovnih procesa u cilju unapređenja naših usluga putnicima. Otvorili smo naš prodajni sistem i pružili mogućnost integracije interesnim dionicima u svoje prodajne sisteme. Trenutno 14 vanjskih agenata i njihova internet prodaja naslonjena je na naš prodajni sistem, što je našu prodajnu mrežu učinilo rasprostranjenijom i dostupnijom. E-CHAIN vidimo kao potencijalnu platformu koja bi nam mogla omogućiti širenja naše komercijalne ponude i uključivanje dodatnih prodajnih usluga u naš portfelj poput prodaje autobusnih karata, avionskih karata i sl. – kazao je Zvonimir Matić, izvršni direktor komercijalnih i operativnih poslova Jadrolinije.

–  Od samog početka Jadrolinija je uključena u projekt kao jedan od partnera. Svojim dosadašnjim iskustvom na razvoju i izgradnji naše prodajne platforme vjerujemo da smo doprinijeli projektu. Uključenje Jadrolinije u intermodalne mreže prepoznali smo kao mogućnost naše povećane vidljivosti, bolje dostupnosti naših usluga te kvalitetnijem informiranju putnika – rekao je ovom prilikom Mladen Koturović, Jadrolinijin izvršni direktor za opće poslove.

Sponzorirani sadržaj

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.