Puležani idu na referendum za Lungomare

Foto: Boris Kačan

PULA – Ukoliko je referendumsko pitanje u skladu s Ustavom i ako se pokaže da je incijativa skupila dovoljno pravovaljanih potpisa, negdje tijekom jeseni stanovnici Pule idu na referendum.

Dvanaest tisuća potpisa pravi su politički šamar za dobar dio pulske političke scene, posebno za gradonačelnika Filipa Zoričića koji se po ovom pitanju, uz gorljivu podršku pulskog SDP-a, pretvorio u glasnogovornika interesa Dragana Šolaka, moćnog investitora iz tvrtke Hotel Valkane.

Prema neslužbenim informacijama kojima raspolaže Istra24, a koje su potvrđene sa nekoliko strana, građanska inicijativa “Referendum za Lungomare” uspjela je prikupiti više od 12.000 potpisa, dakle potpise više od 20 posto birača prijavljenih na području grada Pule.

Iz inicijative sinoć, nakon dovršetka skupljanja potpisa, nisu željeli komentirati broj skupljenih potpisa, no, iz komunikacije se pojedinih članovima očito je da su više no dobro raspoloženi. Za danas su najavili i tiskovnu konferenciju u Gortanovoj uvali na kojoj će iznijeti točniju brojku.

Ukoliko su neslužbene informacije točne to će biti tek drugi lokalni referendum u hrvatskoj povijesti. Na taj način Puležanke i Puležani pokazali su da im je ipak jako stalo do šetališta Lungomare, ali i da žele da se i njih pita za ključne odluke o budućnosti ovog grada.

Dražen Majić