1 min. čitanja

Rovinjski KPA održao probno ronjenje za građane

Rovinjski KPA održao probno ronjenje za građane
Foto: KPA Rovinj

ROVINJ – Nakon dvogodišnje pauze, građani Rovinja jučer su ponovno imali priliku upoznati rovinjsko podmorje iz drugačije perspektive – one ronilačke. Klub za podvodne aktivnosti Rovinj ispred svojih je prostorija organizirao probno ronjenje, ali i prigodne edukacije koje su mu prethodile.

– Predavanja i probno ronjenje pokazali su se dobrom praksom jer se među onima koji se okušaju u tome uvijek pronađe netko tko zatim i pristupi tečaju, te postane članom KPA. Osim toga, cilj nam je educirati mlade i pokazati im kako izgleda naše podmorje – istaknuo je predsjednik rovinjskog KPA, Davide Brattoni.

Foto: KPA Rovinj

Akcija je jučer okupila zainteresirane svih dobnih skupina, koji su nakon brifinga odslušali i predavanje o ronjenju, odnosno o pravilima ponašanja pod vodom i sve što je nužno znati. Članovi Kluba pomogli su polaznicima pri opremanju, dok su ih licencirani instruktori ronjenja čekali u moru, te jednoga po jednoga vodili na takozvani „discovery“. Svi su morske dubine otkrivali u trajanju od oko pola sata, u čemu su, sudeći prema zadovoljnim licima, uživali. Najmlađi „ronioci na jedan dan“ bili su dječak i djevojčica u dobi od dvanaest godina.

Osim ronjenja, polaznici su imali prilike naučiti nešto i o skrivenom biodiverzitetu Jadrana, a predavanje je u sklopu Interreg projekta CASCADE i AdriaClim održala znanstvena suradnica Centra za istraživanje mora Instituta „Ruđer Bošković“, Daniela Marić Pfannkuchen.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.