1 min. čitanja

VIDEO Spasilački brod izgubio kontrolu, udario u privezanu jedrilicu i potopio je

VIDEO Spasilački brod izgubio kontrolu, udario u privezanu jedrilicu i potopio je
Foto: Screenshot/Instagram

Bizarna nesreća dogodila se u petak ujutro u luci Port Tarragona u Španjolskoj. U privezanu jedrilicu zabio se 60-metarski brod za spašavanje nakon što mu je navodno zablokirao motor. Jedrilica je nedugo nakon sudara potonula.

Incident se dogodio u petak oko 8 sati ujutro na samom privezištu gdje se nalazila 49 metarska jedrilica, u koju se zabio 60-metarski brod za spašavanje PUNTA MAYOR. Prema izvješću lučke kapetanije nesreća se dogodila zbog blokade motora spasilačkog broda do čega je došlo nakon što je posada pokušala brodom manevrirati unatrag. Nakon toga su, kažu, potpuno izgubili kontrolu nad brodskim komandama. Posada je, kažu, zaustavila motore i pokušala usidriti brod s dva sidra kako bi ga spriječila da se kreće. No bez uspjeha.

Spasilački brod potom je krenuo ravno prema privezanoj jahti, udrivši je bočno, točno po sredini trupa, a svega pola sata nakon sudara jedrilica je potonula u 4 metara duboko more. Prema informacijama tamošnje lučke kapetanije, ozlijeđenih u ovom incidentu nije bilo.

Lokalne vlasti ogradile su područje oko broda barijerama kako ne bi došlo do onečišćenja mora zbog eventualnog curenja goriva. Jedrilica je potom izvučena s dna mora, a sanacija područja je u tijeku. Inače, jedrilica ELEONORA nizozemske je proizvodnje, isporučena je 2000. godine i replika je  klasične škune Westward iz 1910. godine. Snimku sudara pogledajte u nastavku.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.