1 min. čitanja

Podignuta Plava zastava u kostrenskoj uvali Svežanj

Podignuta Plava zastava u kostrenskoj uvali Svežanj
Foto: Općina Kostrena

KOSTRENA – U kostrenskoj uvali Svežanj četrnaesti puta podignuta je Plava zastava, međunarodno priznata i cijenjena turistička i ekološka oznaka.

– Podizanje Plave zastave u uvali Svežanj postala je lijepa tradicija uoči početka glavne turističke sezone. Takva međunarodno prepoznatljiva oznaka kvalitete pomaže nam u boljem turističkom pozicioniranju Kostrene – istaknuo je Dražen Vranić, načelnik Općine Kostrena.

Ulaganjem u brendiranje Kostrene kao čiste i uređene destinacije zadovoljna je i  direktorica TZ Kostrena Belma Džomba.

– Provedbu programa Plave zastave provodimo već četrnaest godina, s ciljem aktivnog poticanja uređenja plaža i obalnog pojasa, kao i očuvanja prirodnih vrijednosti kakva je uvala Svežanj. Posebno mi je drago da ljetnu sezonu sad već tradicionalno otvaramo podizanjem Plave zastave. Kostrena je nezaobilazna kupališna destinacija Rijeke i prstena, a mi je osim po uređenim plažama i čistom moru želimo učiniti prepoznatljivom i po kvalitetnim ljetnim događanjima – kazala je.

Plava zastava za plaže i marine je međunarodni ekološki program zaštite okoliša mora i priobalja, čiji je cilj održivo upravljanje i gospodarenje morem i obalnim pojasom. Plava zastava je danas u svijetu vrlo cijenjena turistička markica, koja je sve brojnijim turistima glavni orijentir prilikom odabira destinacije. Ova oznaka dodjeljuje se samo za jednu sezonu, a provedba programa Plave zastave počiva na strogo definiranim kriterijima. Iako se tijekom sezone provode nacionalne i međunarodne inspekcije, gosti i korisnici plaža/marina sa Plavom zastavom potaknuti su da obavijeste Zakladu za odgoj i obrazovanje za okoliš (FEE) u slučaju da opaze kršenje zadanih kriterija.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.