3 min. čitanja

Švedska manekenka okupirala pusti otok, ne da nikome ni prići, a na otok naselila i kokoši

Švedska manekenka okupirala pusti otok, ne da nikome ni prići, a na otok naselila i kokoši
Foto: Josipa Živković/Šibenski portal

ROGOZNICA – Nisu više samo domaći ljudi oni koji svojataju plaže. Sve češće toj praksi priskaču i strani državljani, među kojima u zadnje vrijeme intenzivno kola priča kako je Hrvatska zemlja u kojoj možeš raditi što hoćeš i kada hoćeš, osobito ako si te sreće da imaš novca na izvoz.

Ono što ne mogu raditi u svojoj zemlji, bogati stranci to vrlo rado čine u Hrvatskoj. Očito frustrirani pravilima svojih matičnih zemalja u kojima se, za razliku od Hrvatske, zakoni provode vrlo restriktivno i jasno, bogati stranci posljednjih godina na hrvatskoj obali rade što god žele. Toliko su se oteli kontroli da su počeli svojatati plaže, more, a kako je krenulo možda će početi svojatati i zrak.

Foto: Josipa Živković/Šibenski portal

Potpuno bizarna priča stiže s nenaseljenog otoka Jaz kod Rogoznice, na kojem boravi 30-godišnja švedska manekenka Isabella Viola Lindblom, koja se prema pisanju lokalnih medija ponaša kao da je otok u njezinom vlasništvu pa rastjeruje sve posjetitelje. Oparena strankinja navodno plaća i lokalce da joj dovoze namirnice na otok, a pojavila se priča da je tamo naselila i kokoši.

– Ovo traje više od misec dana i zapravo nije jasno kako se do sada bizarna situacija nije riješila. Da bilo kome ovakva glupost padne na pamet u Švedskoj, trenutno bi ga zatvorili na psihijatriju – ispričao je jedan od mještana za Šibenski portal.

Foto: Josipa Živković/Šibenski portal

Priča se da su manekenki “pobrkani lončići u glavi”, a posebno je neobična informacija da su s ovim slučajem upoznate sve institucije – od lučke kapetanije, komunalnog redara do policije. Pitanje svih pitanja je – ako strankinja radi ono što ne smiju raditi ni domaći ljudi, kako je još uvijek na otoku?

– Naš komunalni redar je izlazio dva-tri puta na dojave o neredu koji radi ta žena na otoku Jaz. Pomorska policija je također intervenirala, naplatila joj kaznu i dala rok od 24 sata da napusti otok. Zadnjih dana je ne viđamo pa ćemo ići provjeriti je li još tamo. Pomorska policija ponovno će obaviti izvide. Oni su svoje već odradili izdavši joj rješenje s kaznom i rokom za iseljenje sa otoka. Mi smo obavijestili sve koje smo trebali, jasno i Državnu imovinu jer je otok u vlasništvu države. Problem je što je ona kao europska državljanka zaštićena, a pravi problem stvarajući nered i tjerajući ljude s otoka. Kada bi ja u Munchenu razapela šator na nekom trgu pokupilo bi me za dvije sekunde i deportiralo – kazala je Anita Živković, načelnica Općine Rogoznica.

Foto: Josipa Živković/Šibenski portal
Foto: Josipa Živković/Šibenski portal
Foto: Josipa Živković/Šibenski portal

No čini se da s dotičnom nešto ozbiljno nije u redu. Šibenski portal navodi kako su im iz policije rekli da je Isabella Viola Lindblom neko vrijeme boravila u Hrvatskoj na otoku Jaz bez prijave bilo kakvog boravka na području Republike Hrvatske i bez dopuštenja nadležnih tijela. Policija ju je zbog toga novčano kaznila i naredila joj da napusti otok. O svemu su obaviješteni i turističko i komunalno redarstvo općine Rogoznica te Veterinarska inspekcija.

Foto: Josipa Živković/Šibenski portal

Zasad nema informacija o tome nalazi li se problematična manekenka još uvijek na otoku ili ga je napokon napustila.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.