2 min. čitanja

VINIŠĆE Besplatan discovery zaron, akcija čišćenja, plivački maraton i na kraju koncert

VINIŠĆE Besplatan discovery zaron, akcija čišćenja, plivački maraton i na kraju koncert
Foto: Anurag Harichchandrakar/Unsplash

VINIŠĆE – Sportsko ribolovno ekološka udruga Lanterna iz Vinišća, Ronilački klub Giričić iz Kaštel Gomilice i Ronilačko-ekološki klub Solin u subotu, 18. lipnja organiziraju besplatan discovery zaron, a Klub daljinskog plivanja Split i Turistička zajednica Općine Marina u srijedu, 22. lipnja organiziraju 2. Plivački maraton Vinišće koji je ove godine ujedno i Otvoreno prvenstvo Hrvatske u daljinskom plivanju na 3000 m.

Organizatori natjecanja zajedno s Općinom Marina ove godine imaju poseban dar za sve sudionike plivačkog maratona i posjetitelje Vinišća, a to je besplatan koncert grupe Dalmatino koji započinje u 21 sat.

– Discovery zaron je probno ronjenje za neronioce. Možete provjeriti kako je nositi ronilačku opremu i osjetiti lakoću kretanja pod morem te doznati kako je to disati pod vodom. Roni se maksimalno do dva, tri metra dubine i sa svakim kandidatom ide instruktor. Isti dan održat će se i čišćenje podmorja u uvali Vinišće. Po potrebi ćemo i ponoviti discovery zaron. Ovaj put je gratis, a cijena mu je inače od 400 do 500 kuna. Tečaj samog ronjenja održao bi se naknadno u lipnju, srpnju i kolovozu. Svi zainteresirani za probni zaron mogu se javiti na mail: andelic@gmail.com. Zahvaljujem Općini Marina, TZ Marina i svim ostalim sponzorima na podršci – kazuje predsjednik Sportsko ribolovno ekološke udruge Lanterna Slavko Anđelić.

– Nakon uspješnog prvog izdanja Plivačkog maratona Vinišće na kojem je u dvije utrke nastupilo 120 plivačica i plivača, organizatori su dobili od Hrvatskog saveza daljinskog plivanja priliku organizirati Prvenstvo Hrvatske u daljinskom plivanju na 3000 m. Kako ovo natjecanje ne bi bilo namijenjeno samo registriranima pri Hrvatskom savezu daljinskog plivanja, ove godine pripremamo i dvije utrke pod nazivom „Plivanje za sve 3000 m“ i „Plivanje za sve 1500 m“. Prijave za ove dvije utrke već su otvorene na stranicama Kluba daljinskog plivanja Split i Plivačkog maratona Vinišće na kojima se mogu naći i Propozicije natjecanja. Prijave natjecatelja registriranih pri Hrvatskom savezu daljinskog plivanja za nastup u CRO CUP konkurenciji kao i konkurenciji Prvenstva Hrvatske u daljinskom plivanju na 3000 m vršit će se putem sustava za prijavu na stranici Saveza. Svi natjecatelji prijavljeni za utrke na 3000 m bilo da se radi o CRO CUP/PH utrci ili utrci „Plivanje za sve 3000 m“ ulaze u konkurenciju Otvorenog prvenstva Hrvatske u daljinskom plivanju na 3000 m. Plivački maraton Vinišće starta u 10 sati. Nakon završetka slijedi proglašenje najboljih i zajednički ručak svih sudionika – kazali su iz Kluba daljinskog plivanja Split.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.