Iberia u srpnju povećava broj letova prema Dubrovniku i Splitu

Foto: Pixabay

Španjolska Iberia, članica Oneworld alijanse, u srpnju planira povećati broj tjednih letova između Madrida i hrvatskih zračnih luka.

Španjolski nacionalni avioprijevoznik u srpnju će povećati broj letova prema Hrvatskoj. Kompanija već prometuje na redovnim linijama iz svoje glavne baze u Madridu prema Splitu, Dubrovniku i Zagrebu.

Između Zagreba i Madrida Iberia planira tri leta tjedno u srpnju, svakog četvrtka, subote i nedjelje, dok će se u zadnjem tjednu srpnja broj tjednih operacija povećati na pet. Kompanija još uvijek u prodaji nudi svakodnevne letove između Zagreba i Madrida u kolovozu, no postoji mogućnost promjene, piše Croatia Naviation.

Za srpanj je između dva grada najavljeno 16 povratnih letova, isključivo sa zrakoplovima tipa A320, pa je sljedećeg mjeseca na ovoj liniji dostupno 4.928 sjedala.

Linija Madrid – Split – Madrid u prometuje je trenutno tri puta tjedno, dok su za srpanj najavljena četiri leta tjedno; srijedom, petkom, subotom i nedjeljom, također sa zrakoplovima tipa A320.

Na ovoj je liniji u srpnju najavljeno 17 povratnih letova te je trenutno dostupno 5.236 sjedala.

Dubrovnik i Madrid u srpnju bi trebali biti povezani svakodnevno. Iberia planira svakodnevne operacije, na liniji su najavljeni zrakoplovi tipa A320 i A319, a ukupno je, na 31 povratnom letu u srpnju, dostupno čak 9.528 sjedala.

Između Madrida i tri spomenute hrvatske zračne luke Iberia u srpnju nudi gotovo 20 tisuća sjedala. Osim point – to – point putnika, liniju koristi i značajan broj transfernih putnika, prije svega iz Sjeverne i Južne Amerike, s obzirom na to da prema odredištima na spomenutim kontinentima Iberia Airlines ima razvijenu kvalitetnu mrežu linija.

Z.G.