1 min. čitanja

Od zelenih površina do društvenog vrta u Splitu

Od zelenih površina do društvenog vrta u Splitu
Foto: Udruga permakultura Dalmacija/Facebook

SPLIT – Udruga permakultura Dalmacija ovu subotu organizira edukativnu šetnju i predavanja na nekoliko javnih lokacija u Splitu. Sve aktivnosti su javne i besplatne, a program traje 3 sata.

Program počinje u 19 sati, okupljanjem na Poljudu u tematskom parku “Za sva vrimena” gdje će krajobrazni arhitekt Igor Belamarić ispričati priču o nastanku ove oaze mediteranskog bilja te upoznati prisutne sa idejom parka u kojem potičemo bioraznolikost i lokalne, samonikle biljne kulture.

Laganom šetnjom obilazak se nastavlja do školskog vrta osnovne škole Skalice gdje će predstavnici udruge Permakultura Dalmacija (i prijateljske udruge Feniks) od 20:30 predstaviti ideju i proces nastanka ovog za Split jedinstvenog prostora. Osim o vrtu kao cjelini, biti će govora i o pojedinim elementima kao što su vrtne gredice, kompostne hrpe, rasporedu grmlja i drveća, hotelu za kukce, učionici na otvorenom te njihovom mjestu u sustavu.

Od 21:00 u učionici na otvorenom školskog vrta na Skalicama možete sudjelovati na prezentaciji “Urbani vrtovi i njihova budućnost u Splitu” na kojoj će Marin Kanajet iz udruge Permakultura Dalmacija govoriti o funkciji i koristima urbanih i društvenih vrtova u gradovima. Također predstavit će projekt RU:RBAN tijekom kojeg će grad Split uspostaviti pilot projekt urbanog vrta te se upoznati s aktualnom situacijom uspostave urbanog vrta u Splitu.

Foto: Školski vrt/Udruga permakultura Dalmacija/Facebook

Iako na lokaciji postoje klupe, vrtni namještaj i zidići izrađeni tijekom aktivnosti u vrtu ponesite dekice za piknik kako bi se mogli udobno smjestiti.

Detalje programa možete pronaći na Facebook stranici događaja.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.