Oprez! HAK upozorava na moguće gužve zbog produženog vikenda

Foto: Pixabay / Ilustracija

Približava se kraj školske godine. Na polovici smo mjeseca lipnja a tu je i produženi vikend s blagdanom i državnim praznikom.

Sutra, u četvrtak, 16. lipnja je blagdan Tijelova, a u srijedu, 22. lipnja je Dan antifašističke borbe, pa će mnogi otputovati na kraći odmor te spojiti tih otprilike tjedan dana. Velika većina će krenuti na put već danas poslijepodne, no jačanje prometa uz povremene zastoje očekuje se na samo Tijelovo. Jačanje prometa očekuje se tijekom prijepodneva u gradovima i na prigradskim cestama, a u ranim poslijepodnevnim satima na autocestama i važnijim državnim cestama, upozorava HAK.

Pojačan, a katkad i jak promet prema jugu očekuje se i tijekom petka, 17. lipnja u popodnevnim satima, te tijekom subote, 18. lipnja u jutarnjim satima. Povratak prema unutrašnjosti, očekuje se tijekom nedjelje, 19. lipnja i na dan praznika, 22. lipnja uz pojačan promet na naplatnim postajama Lučko (A1/A6), Zagreb-istok (A3).

U povratku su najvjerojatnije moguća čekanja na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom (Slavonski Brod, Svilaj, Županja, Stara Gradiška, Maljevac, Bajakovo…).

Jakog prometa će biti i na Ličkoj magistrali (DC1), Jadranskoj magistrali (DC8), na Krku i Krčkom mostu u blizini turističkih središta na obali, u trajektnim pristaništima i lukama, te na ponekim dionicama gdje su još uvijek u tijeku radovi kojih međutim, zbog početka ljetne sezone ima ipak  sve manje.

Osim navedenih dionica na HAK-ovim  stranicama se može pronaći karta najčešćih ljetnih gužvi na hrvatskim cestama kako bi se što bolje moglo isplanirati putovanje i izbjeći ceste gdje se najčešće stvaraju gužve.