Potopljeno ribogojilište u Zatonu bit će uklonjeno bez naknade, ‘spasitelj’ želi ostati anoniman

Foto: Šime Šiljac Martinović / Screenshot

ZATON/ŠIBENIK – Nakon više mjeseci pisanja i upita vezanih za ribogojilište u Zatonu te na koji način će i kada isto biti uklonjeno s dna mora, iz Grada Šibenika stiže odgovor da sanacija podmorja kreće uskoro.

– Kako smo se angažirali i zatražili upite na više strana o stanju podmorja na spornoj mikrolokaciji, došli smo i do osobe/firme koja je došla na sastanak u gradsku upravu te se ponudila da kompletan posao odradi bez naknade! Svakako hvale vrijedan potez kojeg ruku na srce nismo očekivali te ćemo u narednim danima odrediti dinamiku same akcije. Osoba nas je zamolila da ostane anonimna, što poštujemo! O samim detaljima akcije čišćenja će javnost biti obaviještena na vrijeme – kazao je za ŠibenikIN pročelnik Komunalnog odjela Grada Šibenika Ante Nakić.

Podsjetimo, nakon prethodnog odgovor iz Grada vezano za moguću sanaciju ribogojilišta u Zatonu i uz obrazloženje kako tu možda i nije odgovoran Grad, na kraju su iz Komunalnog odjela grada Šibenika stupili su u kontakt s roniocima koji su im dostavili videa onečišćenog i devastiranog podmorja te se krenulo u potragu tvrtke koja bi mogla obaviti sanaciju.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ: