1 min. čitanja

Dva Argentinca i Španjolac na autocesti A1 vozili brzinom do 256 km/h

Dva Argentinca i Španjolac na autocesti A1 vozili brzinom do 256 km/h
Foto: Wikimedia

Policijski službenici su tijekom proteklih dana provodili pojačane aktivnosti u prometu.

Tako su Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar javili kako su 3 strana državljana u srijedu jurila na autocesti A1 znatno iznad ograničenja od 130 km/h.

Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su prilikom provođenja aktivnosti u prometu usmjerenih na sprječavanje najtežih prometnih prekršaja, poglavito brzine, presretačima ulovili vozače u prekoračenju dozvoljene brzine na autocesti.

Tako su:

-u 14.28 sati na dionici Pristeg-Pirovac snimili 48-godišnjeg državljanina Argentine kako upravlja automobilom Ferrari brzinom od 241 km/h,
-u 16.56 sati na dionici Nadin-Pirovac snimili 35-godišnjeg državljanina Argentine kako upravlja automobilom Ferrari brzinom od 256 km/h,
-u 17.36 na dionici Benkovac-Pristeg snimili 39-godišnjeg državljanina Španjolske kako upravlja automobilom Porsche brzinom od 255 km/h.

Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vozačima je određena kazna u iznosu od 5,000.00 kn i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od mjesec dana.

Naime, nepropisna i neprilagođena brzina i dalje su glavni uzročnik stradavanja u prometnim nesrećama, a ujedno i jedan od najčešćih uzroka prometnih nesreća s najtežim posljedicama. Stoga je cilj pojačanog nadzora podizanje razine stanja sigurnosti prometa na cestama, ali i utjecanje na promjene ponašanja kod sudionika u prometu zbog smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća i stradavanja osoba u prometu.

Z.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.