Dva Argentinca i Španjolac na autocesti A1 vozili brzinom do 256 km/h

Foto: Wikimedia

Policijski službenici su tijekom proteklih dana provodili pojačane aktivnosti u prometu.

Tako su Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar javili kako su 3 strana državljana u srijedu jurila na autocesti A1 znatno iznad ograničenja od 130 km/h.

Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su prilikom provođenja aktivnosti u prometu usmjerenih na sprječavanje najtežih prometnih prekršaja, poglavito brzine, presretačima ulovili vozače u prekoračenju dozvoljene brzine na autocesti.

Tako su:

-u 14.28 sati na dionici Pristeg-Pirovac snimili 48-godišnjeg državljanina Argentine kako upravlja automobilom Ferrari brzinom od 241 km/h,
-u 16.56 sati na dionici Nadin-Pirovac snimili 35-godišnjeg državljanina Argentine kako upravlja automobilom Ferrari brzinom od 256 km/h,
-u 17.36 na dionici Benkovac-Pristeg snimili 39-godišnjeg državljanina Španjolske kako upravlja automobilom Porsche brzinom od 255 km/h.

Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vozačima je određena kazna u iznosu od 5,000.00 kn i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od mjesec dana.

Naime, nepropisna i neprilagođena brzina i dalje su glavni uzročnik stradavanja u prometnim nesrećama, a ujedno i jedan od najčešćih uzroka prometnih nesreća s najtežim posljedicama. Stoga je cilj pojačanog nadzora podizanje razine stanja sigurnosti prometa na cestama, ali i utjecanje na promjene ponašanja kod sudionika u prometu zbog smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća i stradavanja osoba u prometu.

Z.G.