OPREZ U Rijeci sutra na snazi posebna regulacija prometa zbog Karnevalske povorke

Foto: Riječki karneval/Facebook

RIJEKA – Nakon što se dvije godine za redom tradicionalna karnevalska povorka zbog pandemije korona virusa nije održala u svom tradicionalnom zimskom periodu, na želju karnevalskih grupa krenulo se u organizaciju prvog u povijesti ljetnog Riječkog karnevala uz nadu da se iduće godine karneval ponovno vraća u svoj poznati termin.

Riječkim Korzom sutra će prodefilirati 58 karnevalskih grupa, a povorka će krenuti u 17 sati. U središtu Rijeke će stoga od sutra poslijepodne na snazi biti posebna regulacija prometa.

Tako će od 15 sati pa sve do 19. lipnja u 4 sata ujutro biti zabranjeno prometovanje svim vozilima na području užeg središta grada Rijeke, omeđeno ulicama: Ulica Riva, Ulica Riva Boduli, Ulica Ivana Zajca, Ribarska ulica, Ulica Fiumara, Scarpina ulica, Adamićeva ulica – do Trpimirove ulice, Zadarska ulica, kao i u svim ulicama na području između Korza, odnosno Scarpine ulice i obale.

U slučaju izuzetno velikog prometnog opterećenja i zagušenja prometa na području užeg centra grada za vrijeme odvijanja karnevalske povorke, provest će se i privremena zabrana prometa na prometnicama šireg gradskog područja koje vode u smjeru užeg centra grada. Ukupno će biti predviđeno deset prometno strateških raskrižja na kojima će biti pripremljena privremena prometna signalizacija kojom će se onemogućiti nastavak prometovanja svim vozilima, osim vozilima javnog gradskog prijevoza, TAXI vozilima i vozilima osoba s invaliditetom, u smjeru užeg centra grada.

Detalje informacije o prometnoj regulaciji možete pronaći na službenoj internet stranici Grada Rijeke.

Inače, odlukom gradskih vlasti na dan povorke, odnosno u noći s 18. na 19. lipnja ugostitelji će u užem centru grada moći raditi cijelu noć. Cjelokupni program ljetnog izdanja Riječkog karnevala potražite na službenoj internet stranici manifestacije.