Porečkim policajcima u ispomoć tijekom sezone stiže 16 kolega

Foto: PU Istarska

POREČ – Grad Poreč, sve općine Poreštine i Valamar Riviera zajednički financiraju boravak 16 policajaca, koji će kao ispomoć Policijskoj postaji u Poreču boraviti od 15. lipnja do 15. rujna 2022. godine.

Rezultat je to zajedničkog dogovora Grada Poreča te Policijske uprave istarske i Policijske postaje Poreč, s obzirom na to da broj ljudi koji tijekom sezone boravi na Poreštini značajno poraste, čak i do 150 tisuća.

Kako bi sve dobro funkcioniralo, izuzetno je važna dobra suradnja i podrška radu Policijske postaje Poreč, koja ima važnu funkciju u čuvanju sigurnosti, mira i reda stanovnika Poreštine i njihovih brojnih gostiju. Stoga je Grad išao s prijedlogom prema općinama Poreštine i turističkim firmama te je na kraju dogovoren smještaj policajca, čiji će boravak sufinancirati Grad i sve općine Poreštine, sukladno broju noćenja te Valamar Riviera, priopćili su iz gradske uprave.

Grad Poreč već godinama s općinama Poreštine osigurava i nadstandard u hitnoj medicinskoj pomoći na način da financira rad dodatnog tima kroz cijelu godinu, te još jednog tijekom turističke sezone. Financira i smještaj liječnika hitne medicinske pomoći te ostalih deficitarnih liječnika, kako bi dosegnuta razina medicinske usluge ostala na jednakoj razini, iako se radi o područjima koja nisu u ingerenciji lokalnih samouprava.

K.B.