1 min. čitanja

Porečkim policajcima u ispomoć tijekom sezone stiže 16 kolega

Porečkim policajcima u ispomoć tijekom sezone stiže 16 kolega
Foto: PU Istarska

POREČ – Grad Poreč, sve općine Poreštine i Valamar Riviera zajednički financiraju boravak 16 policajaca, koji će kao ispomoć Policijskoj postaji u Poreču boraviti od 15. lipnja do 15. rujna 2022. godine.

Rezultat je to zajedničkog dogovora Grada Poreča te Policijske uprave istarske i Policijske postaje Poreč, s obzirom na to da broj ljudi koji tijekom sezone boravi na Poreštini značajno poraste, čak i do 150 tisuća.

Kako bi sve dobro funkcioniralo, izuzetno je važna dobra suradnja i podrška radu Policijske postaje Poreč, koja ima važnu funkciju u čuvanju sigurnosti, mira i reda stanovnika Poreštine i njihovih brojnih gostiju. Stoga je Grad išao s prijedlogom prema općinama Poreštine i turističkim firmama te je na kraju dogovoren smještaj policajca, čiji će boravak sufinancirati Grad i sve općine Poreštine, sukladno broju noćenja te Valamar Riviera, priopćili su iz gradske uprave.

Grad Poreč već godinama s općinama Poreštine osigurava i nadstandard u hitnoj medicinskoj pomoći na način da financira rad dodatnog tima kroz cijelu godinu, te još jednog tijekom turističke sezone. Financira i smještaj liječnika hitne medicinske pomoći te ostalih deficitarnih liječnika, kako bi dosegnuta razina medicinske usluge ostala na jednakoj razini, iako se radi o područjima koja nisu u ingerenciji lokalnih samouprava.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.