2 min. čitanja

ŠTO OČEKUJU STANOVNICI? Manje od 40 dana od puštanja nu promet Pelješkog mosta

ŠTO OČEKUJU STANOVNICI? Manje od 40 dana od puštanja nu promet Pelješkog mosta
Foto: MMPI

KOMARNA/BRIJESTA – Manje je od 40 dana do otvorenja Pelješkog mosta i povijesnog cestovnog spajanja juga Hrvatske s ostatkom zemlje. Uz to što će znatno skratiti vrijeme putovanja, nestat će i administrativne zapreke na granici, no hoće li lakši put do kopna smanjiti i troškove sve skupljeg života na Pelješcu i Korčuli?

Na Korčulu je već pristigao velik broj turista. Svake nove turističke sezone sve su veći i troškovi na otoku, no skorim otvorenjem Pelješkog mosta, stanovnici, kad je riječ o tome, ne očekuju promjene, javlja HRT.

– S obzirom na most, ne vjerujem da će bilo što biti povoljnije, jedina prednost bit će što ne moramo prelaziti preko Neuma, rekla je Viki Kapor iz Korčule.

Bartul Batistić iz Lumbarde smatra da cijene neće biti niže, naprotiv, očekuje da će one biti i više.

Malo više optimizma imaju autoprijevoznici kojima će most umanjiti kilometre pa tako i troškove.

– Most će skratiti putovanja za više od sat vremena za putnike sa splitskog aerodroma prema Korčuli i također će nam otvoriti jedno novo područje, poput izleta u Mostar koji nam je do sada radi prelazaka granice bio veliki problem, rekao je Vlado Ilišković, vlasnik putničke agencije.

Turista će, nadaju se otočani, biti još više, jer ovo je tek početak turističke sezone.

– Gosti već znaju za Pelješki most i interesiraju se kada će biti otvaranje te planiraju svoj godišnji odmor. Za njih će to konkretno značiti olakšanje pri dolasku na otok Korčulu, kaže Hana Turudić, direktorica TZ-a grada Korčule.

Zadovoljni su i stanovnici Brijeste. Oni su najbliži Pelješkom mostu i raduju se kraćoj vožnji prema obližnjim gradovima, pa tako i boljoj prodaji svojih proizvoda.

– Nekome vrijedi manje, nekome više, ali u svakom slučaju dobro je da se to napravilo, navodi Ante Prlaguzić iz Brijeste.

– Imali smo stare goste koji su bili zadovoljni tišinom, a sad stalno pitaju kad će proći most, kaže Ivo Bautović iz Brijeste.

Kako je najavljeno, to će se dogoditi 26. srpnja. Teritorij Hrvatske napokon će se spojiti, a život ovim ljudima, nadajmo se, olakšati.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.