Policija na obali bilježi učestalu krađu bicikala – Na Krku šteta veća od 60 tisuća kuna

Foto: Pixabay/Ilustracija

Policijske uprave na obali bilježe u posljednje vrijeme češće krađe bicikala. Na meti kradljivaca su sve vrste bicikala – od običnih gradskih, sportskih do onih električnih. 

Policijska uprava primorsko-goranska izvijestila je kako traga za nepoznatim počiniteljem koji je između 17. i 18. lipnja ispred jednog od hotela u Krku ukrao dva električna bicikla. Riječ je o biciklima marke Cube Stero Hybrid , maslinasto zelene i crne boje te plave boje. Kaznenim djelom oštećen je državljanin Austrije za više od 67.000 kuna.

Bez bicikla ostalo je ovaj vikend dvoje Zadrana, koji su također nepoznati počinitelji ukrali zaključane bicikle.

Nije nepoznato da je ukradenim biciklima jako teško ući u trag, budući da ih lopovi kradu po narudžbi, najčešće za dijelove. Policija stoga još jednom apelira na vlasnike bicikala da poduzmu mjere samozaštite kako ne bi postali žrtve drske krađe, ali i kako bi policiji olakšali posao u pronalasku ukradenog bicikla.

Prije svega fotografirajte svoj bicikl, ali i tvornički broj bicikla, broj okvira ili neke druge uočljive karakteristike po kojima će se bicikl u slučaju krađe moći lakše identificirati i pronaći.

Bicikl bi uvijek trebao biti zaključan ili pod nadzorom, a u kampovima bi on uvijek trebao biti na mjestu predviđenom za čuvanje bicikala ili u blizini recepcije i zaštitara. Nikada nemojte bicikl zaključavati za kotač, a ako je sajla dovoljno dugačka, onda je provucite kroz više mjesta na biciklu, i po mogućnosti zaključavajte s dvije sajle.