Hrvatska na 94 posto noćenja iz rekordne 2019.

Foto: Twitter

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac izjavila je da dosadašnjim dijelom turističke sezone “možemo biti itekako zadovoljni”, pri čemu je Hrvatska trenutačno na 94 posto noćenja iz 2019. U izjavi uoči sjednice Vlade, Brnjac je istaknula da se turizam dobro oporavlja, pa tako, kada se uzimaju u obzir i domaći gosti, kojih je primjerice u lipnju 4-5 posto više no u istom mjesecu pretkrizne 2019.

– Pokazatelj je i vrijednost fiskaliziranih računa, koja je bila viša za 20 posto u odnosu na 2019. godinu – navela je Brnjac.

Osim pripreme i realizacije sezone, Ministarstvo se okreće i dugoročnim strateškim ciljevima, to jest transformaciji na zeleno i digitalno, istaknula je ministrica. Apostrofirala je javne pozive iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO), pri čemu je završeno javno savjetovanje za poziv za javnu turističku infrastrukturu, a u savjetovanju se nalazi poziv za privatnu turističku infrastrukturu, prenosi HRT.

– Ovim putem pozivam sve u turističkom sektoru da se odazovu na javno savjetovanje, s ciljem da pozivi budu što bolji i konkretniji, jer svi projekti moraju biti gotovi do kraja 2025. godine – apelirala je Brnjac.

https://twitter.com/AndrejPlenkovic/status/1539227269067071489?cxt=HHwWgoCzlfnCt9wqAAAA

Fokus je na kvalitetnom i održivom turizmu, a cilj je da se dolazak turista ravnomjerno rasporedi tijekom cijele godine, kako na obali tako i na kontinentu, rekla je Brnjac te navela primjer lječilišnog turizma kao onog koji stvara mogućnosti za razvijanje Hrvatske kao cjelogodišnje turističke destinacije.