2 min. čitanja

Predstavljanje Hrvatske na jedriličarskoj regati Kieler Woche na sjeveru Njemačke

Predstavljanje Hrvatske na jedriličarskoj regati Kieler Woche na sjeveru Njemačke
Foto: C. Beeck / Kieler Woche Sailing / Facebook

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Njemačkoj sudjeluje na međunarodnoj godišnjoj jedriličarskoj regati Kieler Woche, koja se od 18. do 26. lipnja održava u Kielu na samom sjeveru Njemačke. Riječ je o regati koja se tradicionalno održava još od kraja 19. stoljeća, a hrvatski štand, u sklopu kojeg se predstavlja i TZ Zadarske županije, pozicioniran je na glavnom trgu Rathausplatz te bilježi vrlo visoku posjećenost tijekom održavanja manifestacije.

– Zadovoljan sam što imamo mogućnost prezentirati hrvatsku turističku ponudu na ovako cijenjenoj i međunarodno prepoznatoj manifestaciji. Hrvatska je jedna od najpoželjnijih destinacija Mediterana, a naše prisustvo na Kieler Woche regati potaknut će brojne turiste sa samog sjevera Njemačke da posjete našu zemlju i uvjere se da imamo najbolju ponudu i sadržaj za kvalitetan odmor – izjavio je Romeo Draghicchio, direktor Predstavništva HTZ-a u Njemačkoj, naglasivši kako se Hrvatska po prvi put predstavlja u sklopu ove manifestacije i to na prijedlog generalnog konzula Republike Hrvatske u Hamburgu Kristijana Tušeka.

Foto: HTZ

Naime, prisustvo Hrvatske na regati Kieler Woche odlična je prilika za dodatnom promocijom naše zemlje na sjeveru Njemačke. Dodatnom učvršćivanju veza između Njemačke i Hrvatske također doprinosi i činjenica da je ove godine iz najsjevernije njemačke pokrajine Schleswig – Holstein po prvi puta pokrenuta aviolinija iz Lübecka za Zadar, tako da je sada putnicima iz te pokrajine dolazak na Jadran još lakši, a samo isticanje Hrvatske kao aviodestinacije jamči i produljenje turističke sezone te povećanu potrošnju.

Inače, Kieler Woche tradicionalna je godišnja jedriličarska regata koja se smatra jednom od najvećih jedriličarskih manifestacija na svijetu. Kielski tjedan uključuje opsežan program s preko 2100 pojedinačnih događaja, 300 koncerata raspoređenih na 16 pozornica što rezultira od oko 3 milijuna posjetitelja godišnje. Posebna atrakcija ove manifestacije je i sudjelovanje preko 100 tradicionalnih jedrenjaka, parobroda i stotinu jedrilica.

Dodajmo kako su Nijemci, prema podacima sustava eVisitor, u dosadašnjem dijelu godine u Hrvatskoj ostvarili 5,2 milijuna noćenja što je rast od 10 posto u usporedbi s rekordnom 2019. godinom.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.