1 min. čitanja

VIDEO Dramatični prizori sa Svjetskog prvenstva – Trenerica spašavala onesviještenu plivačicu s dna bazena

VIDEO Dramatični prizori sa Svjetskog prvenstva – Trenerica spašavala onesviještenu plivačicu s dna bazena
Foto: Screenshot/Youtube

Nastup na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima u Budimpešti umalo je završio kobno za 25-godišnju američku sinkroniziranu plivačicu Anitu Alvarez koja se tijekom svoje solo točke onesvijestila i potonula na dno bazena.

Amerikanka Alvarez taman je završavala svoje solo slobodno finale na Svjetskom prvenstvu kada se onesvijestila i potonula na dno bazena. Njezina trenerica Andrea Fuentes odmah je shvatila što se događa te je u odjeći skočila za besvjesnom plivačicom u bazen. Dramatične podvodne fotografije spašavanja plivačice, a koje su snimili fotografi agencije AFP, obišle su svijet.

Alvarez, koja se natjecala na svom trećem svjetskom prvenstvu, nije disala kada ju je Fuentes uz pomoć kolega odvukla na bočnu stranu bazena odakle su je odvezli u medicinski centar. Američka plivačka reprezentacija kasnije je objavila kako je Alvarez dobro i da se nadaju kako će biti spremna za momčadsko natjecanje u petak.

Nije ovo prvi put mladoj američkoj plivačici da gubi svijest u bazenu. To joj se dogodilo i prošle godine tijekom kvalifikacija za Olimpijske igre, a i tada ju je spasila trenerica Fuentes, koja kaže da su liječnici potvrdili kako je Alvarez sada dobro. No ono zbog čega je trenerica Fuentes ogorčena je nereagiranje spasilačke službe u dvorani.

– Izgledalo je kao da traje satima cijela ta situacija. Rekla sam spasiocima da stvari ne izgledaju dobro, vikala sam im da skoče u vodu, ali nisu poduzeli ništa. Ili me nisu razumjeli. Uskočila sam u bazen kao da lovim olimpijsko zlato – ispričala je za španjolski radio trenerica Andrea Fuentes.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.