1 min. čitanja

VIDEO Najveći kruzer na svijetu neće na otvoreno more – Krenuo iz brodogradilišta ravno u rezalište!

VIDEO Najveći kruzer na svijetu neće na otvoreno more – Krenuo iz brodogradilišta ravno u rezalište!
Global Dream

Gotovo dovršeni megakruzer Global Dream II nikad neće otploviti na otvoreno more, već će biti odbačen – jer je njegov graditelj ostao bez novca, a nitko ga ne želi kupiti, izvještava. Global Dream II i njegov sestrinski brod Global Deram konstruirani su da svaki od njih primi čak 9000 putnika, kako bi postali rekorderi za najveći kruzeri po kapacitetu putnika i šesti u svijetu po veličini.

U sumornoj financijskoj i pomorskoj sagi snovi vlasnika su se srušili kad je njemački brodograditelj MV Werften još u siječnju ove godine podnio zahtjev za bankrot, a u nedostatku sredstava da sama dovrši kolosalni kruzer, tvrtka je tražila kupca za ogroman brod. Na njihovu žalost, nitko na svijetu nije bio zainteresiran za kupnju.

Tvrtka je na konferenciji za novinare u petak objavila da se brod mora iseliti iz brodogradilišta Wismar tvrtke MV Werften do kraja godine jer je brodogradilište prodano Thyssenkruppovoj pomorskoj jedinici, koja tamo planira graditi vojna plovila, a budući da Global Dreams II nije opremljen za rat, potpuno novi brod od 260.000 tona bit će uklonjen i prodan kao staro željezo.

Pandemija COVID-19 ozbiljno je narušila tržište krstarenja. Nekada popularan izbor za one koji traže otvoreno more i švedske stolove za sve što mogu pojesti, putnički brodovi postali su glavna noćna mora tijekom početnih valova pandemije i od tada su morali žonglirati s brojnim ograničenjima vezanim uz koronavirus, zatvaranjima , te nedostatkom osoblja. Dionice kompanija za krstarenja nastavljaju padati, a tvrtke — poput MV Werftena — bore se vratiti entuzijaste krstarenja na brod.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.