2 min. čitanja

Ministar Butković obišao projekt dogradnje luke Baška i sudjelovao na svečanoj sjednici Općine

Ministar Butković obišao projekt dogradnje luke Baška i sudjelovao na svečanoj sjednici Općine
Foto: MMPI

BAŠKA – Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sudjelovao je na svečanosti povodom obilježavanja Dana Općine Baška, na otoku Krku, gdje je pred početak svečanosti položio vijence na mjesno spomen obilježje Domovinskog rata.

Tijekom boravka u Baškoj, ministar Butković obišao je i gradilište projekta “Dogradnja Luke Baška” s načelnikom Općine Tonijem Juranićem i ostalim uzvanicima proslave Dana Općine Baška.

Nakon obilaska gradilišta, ministar Butković dao je izjavu za medije u kojoj je istaknuo važnost dogradnje mjesne luke za Bašku, a za što su osigurana bespovratna sredstva iz Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija”. Naime, projekt “Dogradnja Luke Baška” jedan je od ukupno 22 projekta unaprjeđenja lučke infrastrukture koje Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture sufinancira bespovratnim europskim sredstvima u okviru investicijskog ciklusa, koji se provodi diljem Jadranske obale, ukupno vrijednog oko 2 milijarde kuna.

Foto: MMPI

Dovršetkom ovog projekta, što je planirano do kraja ove godine, omogućit će se odgovarajući privez i sigurnost na vezu za linijske brodove, a projekt će promijeniti i cjelokupnu vizuru Baške i ova šetnica i lukobran, mislim da će od ovog projekta cijela Općina drugačije živjeti – rekao je ministar Butković.

Projekt dogradnje luke Baška, koji provodi Županijska lučka uprava Krk, ukupno je vrijedan više od 41 milijun kuna, a s 39,7 milijuna kuna sufinancira se bespovratnim sredstvima Eurospke unije. Projektom je predviđena dogradnja primarnog lukobrana Vela riva (faza 1) za 50,55 m mjereno s vanjske strane te produženje sekundarnog lukobrana Mala riva (faza 2) za 105,00 m mjereno s vanjske strane.
Provedba projektnih aktivnosti osigurat će nužnu zaštitu akvatorija unutar lučkog područja luke Baška, omogućiti odgovarajući privez i sigurnost na vezu za linijske brodove, osigurati preduvjete za razvoj linijskog prometa, omogućiti kvalitetnije povezivanje stanovništva otoka Raba s kopnom preko luke Baška te podignuti razinu usluge za korisnike javnih brodskih linija.

Nakon obilaska gradilišta luke u Baškoj, ministar Butković sudjelovao je i na Svečanoj sjednici Općinskog Vijeća Baške.

Z.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.