2 min. čitanja

EKO AKCIJA U KARLOBAGU Kada se ronilačke ruke slože, sve se može

EKO AKCIJA U KARLOBAGU Kada se ronilačke ruke slože, sve se može
Foto: RK Atlantida

KARLOBAG – “Kada se ronilačke ruke slože, sve se može”, bio je moto eko akcije čišćenja podmorja koja se u subotu, 25. lipnja, održala u Karlobagu. Organizator akcije je ronilački klub Atlantida, a vlasnik kluba Bojan Mirković najavljuje da je ovo tek početak aktivnije brige za naše more na području Karlobaga. Eko akcija je održana u sklopu projekta Poseidon koji će tek biti predstavljen javnosti, a sudjelovalo je 15 ljudi od čega osam ronioca. Rezultat akcije je izvađenih tri m3 svih vrsta otpada (metala, stakla, plastika i građevinskog otpada) – točnije čak 40 vreća smeća.

– Ideja i inicijativa o seriji ekoloških akcija u Karlobagu, nažalost, došla je iz prijeke potrebe, jer količina otpada koja se godinama nakuplja je nešto što nije lijepo ni zdravo vidjeti u moru. Karlobagu zaista treba ovakva inicijativa, no neće se sve riješiti kroz nekoliko akcija. Dok se ne podigne svijest građana, ali i turista. Svi zajedno moramo raditi na očuvanju ovog bogatstva koje imamo i volimo – izjavio je Bojan Mirković.

Foto: RK Atlantida
Foto: RK Atlantida
Foto: RK Atlantida

RK Atlantida je ponovno otvorio svoja vrata nakon dvije godine pauze, no pored ronilačkih aktivnosti pripremaju jedan širi projekt kojim žele ukazati na važnost sinergije sporta i ekologije.

Foto: RK Atlantida

– Točno, ove godine preuzeo sam vođenje RK Atlantida i unio niz novih aktivnosti i inicijativa, a zajedno sa cijelim stručnim timom, osim osnovne ronilačke djelatnosti, bavimo se i ekologijom i humanitarnim radom, a sve kroz jedan opsežan projekt koji ćemo uskoro prezentirati javnosti. Vidim velike neiskorištene potencijale i mislim da je to smjer u kojem treba ići. Posebno me raduje i ispunjava rad s djecom jer jedino kroz taj međugeneracijski odnos i prijenos vještina, znanja i vrijednosti možemo dugoročno promijeniti stvari na bolje – zaključuje Mirković.

Foto: RK Atlantida

Eko akcija se održala uz pomoć i podršku članova DSR Trapula uz predsjednika Alana Kolakovića i Š.R.K. Orada iz Zagreba uz predsjednika Mihovila Petrinovića. Logističku podršku akciji dali su Općina Karlobag i Crno Vrilo d.o.o., te trgovina mješovite robe Zagi iz Karlobaga.

Danijela Matijević

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.