1 min. čitanja

Luksuzna jahta ruskog milijardera pronašla utočište u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Luksuzna jahta ruskog milijardera pronašla utočište u Ujedinjenim Arapskim Emiratima
Foto: Twitter

Još jedna superjahta koja pripada sankcioniranom ruskom oligarhu ušla je u jednu od luka u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, odnosno u područje koje se smatra sigurnim utočištem za bogate Ruse bliske Vladimiru Putinu, koji su na meti međunarodnih sankcija.

Aerodinamička 156 milijuna dolara vrijedna superjahta Madame Gu, plovilo ruskog milijardera i političara Andreja Skocha, nalazi se u Port Rashidu u Dubaiju. Plovilo je nekoliko tjedana nakon početka ruske invazije na Ukrajinu nestalo s AIS sustava, no nedavno je primijećena na pristaništu pored povučenog kruzera Queen Elizabeth II u Mina Rashidu.

Skoch je od 2018. na posebnom popisu američkog ministarstva financija, koje tvrdi da ruski političar njeguje dugogodišnje veze s ruskim organiziranim kriminalnim skupinama. Skoch je sve optužbe odbacio tvrdeći da niti je povezan s ruskim podzemljem niti je ikad bio u Ukrajini.

Madame Gu nije jedina superjahta koja se nalazi na sigurnom vezu u UAE-u. Tamo je i M/Y A, elegantna moderna jahta koja pripada industrijalcu milijarderu Andreyu Melnichenku, a koja se od sredine ožujka nalazi u luci Ras al-Khaimah.

Ujedinjeni Arapski Emirati zasad su izvan dosega američkih i europskih sankcija, unatoč dugogodišnjoj bliskoj vezi s Rusijom zbog čega su UAE inzistirali da po pitanju aktualne invazije na Ukrajinu ostanu neutralni.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.