3 min. čitanja

Ronjenje u Popovači u sklopu Sunčane strane Grada

Ronjenje u Popovači u sklopu Sunčane strane Grada
Foto: Marjan Prpić Luka

POPOVAČA – Povodom obilježavanja Dana Grada Popovače u sklopu programa „Ljeto u Popovači“ kao i prethodnih godina manifestacija „Sunčana strana Grada“ započela je postavljanjem velikog bazena u centru Popovače, a tijekom proteklog vikenda ronjenje je postalo dostupno svim građanima i posjetiteljima grada Popovače.

Djeca, ali i odrasli građani i posjetitelji imali su jedinstvenu priliku okušati se u ronjenju potpuno besplatno s punom ronilačkom opremom uz sigurnost i stručni nadzor ronioca Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Republike Hrvatske.

Foto: Marjan Prpić Luka

Projekt Pogled u plavo koji promovira Hrvatsku kao ronilačku i turističku destinaciju, ljepote hrvatskog podmorja i općenito ronjenje kao aktivnost gostovao je u Gradu Popovači u organizaciji Grada Popovače, Turističke zajednice Grada Popovače i Plave Promocije na oduševljenje brojnih građana i posjetitelja.

– Izuzetno nas raduje interes i odaziv naših građana, a posebno što se i djeca imaju priliku okušati u ovoj prekrasnoj aktivnosti ronjenja. Već duži niz godina pokušavamo kroz različite programe  pružiti našim građanima da provedbu što kvalitetnije, ljepše i aktivnije ljeto u gradu, a Pogled u plavo je sjajna prilika za ostvariti prvo iskustvo u ronjenju uz maksimalnu sigurnost u kontroliranim uvjetima. Pogled u plavo je manifestacija koja privlači sve zaljubljenike u ronjenje i smatram da smo u tome uspjeli obzirom na odaziv građana – rekao je Josip Mišković, gradonačelnik grada Popovače.

Foto: Marjan Prpić Luka

Logističku i edukativnu potporu projektu pružili su članovi ronilačke skupine Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Republike Hrvatske koji su nakon edukativnih radionica o sigurnosti u ronjenju i ronilačkoj opremi namijenjenih svim posjetiteljima, ujedno provodili  i vježbe ronjenja u smanjenoj vidljivosti jezera u Velikoj Ludini.

Cilj vježbe je bio uigravanje ronilačkog para i podvodnog drona, a vježbu su prošli timovi DIP CZ RH, Zagreb – centar i Zagreb – jug.

Nakon kraće edukacije posjetitelji su zaronom u bazen imali priliku uživati u ljepotama podmorja kroz podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa, Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena i pridonosi stvarnom doživljaju dubine.

Foto: Marjan Prpić Luka

Cilj projekta je osim promocije ronjenja i poticanje čim većeg broja osoba na bavljenje sportom i vodenim aktivnostima te uključivanje mladih u promotivne, edukativne i ekološke programe, a grad Popovača i TZ Grada Popovače već petu godinu za redom dodatno su obogatili ljetni program za svoje sugrađane kroz besplatna probna ronjenja.

– Osim probnog ronjenja s kojim započinjemo manifestaciju „Sunčana strana Grada“ za naše građane pripremili smo bogati program događanja, a na ovogodišnjem rasporedu su kao i prethodnih godina različite igre za djecu, kreativne i sportske radionice svakog utorka i četvrtka koje organiziramo u suradnji sa slikarima, vatrogascima, rukometašima i nogometašima, zatim plesne radionice, dječje priče u suradnji s gradskom Knjižnicom, brojne predstave, zatim kino na otvorenome za djecu i odrasle te zabavni sadržaji, a sredimo srpnja održat će se i još jedan koncert u srednjovjekovnoj utvrdi Jelengrad. Manifestaciju „Sunčana strana Grada“ zaključujemo završenom svečanosti na Trgu II 31.08. – rekla je Ksenija Tomac Špoljarić, voditeljica Turističke zajednice Grada Popovače.

Foto: Marjan Prpić Luka

Za fotografije projekta Pogled u plavo zaslužan je Marjan Prpić Luka.

Projekt Pogled u plavo održavao se je pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta, uz podršku ronioca Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Republike Hrvatske, Ronilačkog kluba HRVI Nemo-Adriatic i DVD Trnje, dok su medijski pokrovitelji projekta narodni, Morski HR, SCUBAlife magazin i Gorgonija.com uz veliku potporu HONDA MARINE (Fred Bobek d.o.o.).

Foto: Marjan Prpić Luka

Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.

Sponzorirani sadržaj

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.