3 min. čitanja

Butkovićev mlađi brat najpovoljniji ponuditelj za koncesiju kampa i plaže kod Novog Vinodolskog

Butkovićev mlađi brat najpovoljniji ponuditelj za koncesiju kampa i plaže kod Novog Vinodolskog
Foto: Google Maps / Screenshot

NOVI VINODOLSKI – Obrt Punta Benjamina Butkovića iz Povila ocijenjen je najpovoljnijim ponuditeljem na objavljeni oglas o namjeri davanja koncesije. U roku od 60 dana od izvršnosti odluke o davanju koncesije obrt Punta može sklopiti ugovor, a drugi potpisnik je župan, piše Burin.hr.

Skupština Primorsko-goranske županije je u postupku davanja koncesije na pomorskom dobru za gospodarsko korištenje dijela kampa i plaže Punta Povile za najpovoljnijeg ponuditelja odabrala obrt za ugostiteljstvo i trgovinu Punta vlasnika Benjamina Butkovića iz Povila. Odluku o davanju koncesije Županijska skupština donijela je na sjednici održanoj 9. lipnja. Koncesija se daje na 15 godina.

Obrt Punta Benjamina Butkovića – koji je mlađi brat ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića – ocijenjen je najpovoljnijim ponuditeljem koji se javio na objavljeni oglas o namjeri davanja koncesije. U roku od 60 dana od izvršnosti odluke o davanju koncesije obrt Punta može sklopiti ugovor, a za davatelja koncesije, Primorsko-goransku županiju, ugovor potpisuje župan, navodi se u odluci.

Ne smije naplaćivati ulaz i područje mora biti dostupno svima, bez ograničenja

Koncesija na pomorskom dobru ukupne je površine oko 16,7 tisuća četvornih metara, od čega se oko 11,3 tisuće odnosi na kopno. Koncesija se daje bez prava na gradnju i bez mogućnosti ograđivanja i naplate ulaza. Koncesija se dalje u svrhu gospodarskog korištenja koje uključuje iznajmljivanje 34 kamp mjesta i šest kamp parcela te pokretne opreme za kampiranje, iznajmljivanje ukupno 20 kompleta ležaljki i suncobrana te iznajmljivanje pet pedalina.

U jednom od članaka odluke navodi se da je obrt Punta, kao odabrani ponuditelj, za vrijeme trajanja koncesije dužan uložiti najmanje 3,7 milijuna kuna u pomorsko dobro za uređenje i opremanje dijela kampa i plaže, te za postavljanje dva montažna sanitarna čvora s tuševima, površine od 15 kvadrata, od čega najmanje 2,749 milijuna kuna u prve dvije godine trajanja koncesije. Jenda od klauzula kaže da je dužan postaviti ležaljke i suncobrane grupirane na način da 50 posto kopnene površine plaže bude slobodno za posjetitelje koji ne žele koristiti ležaljke i suncobrane koncesionara. Na području koncesije ne smije se naplaćivati ulaz i područje  mora biti dostupno svima bez ograničenja, navodi Burin.hr.

Sklopi li ugovor, obrt Benjamina Butkovića dužan je na ime korištenja pomorskog dobra plaćati koncesijsku naknadu: fiksni dio godišnje naknade u iznosu od 98,2 tisuće kuna i varijabilni dio koji iznosi osam posto od godišnjeg prihoda ostvarenog obavljanjem djelatnosti na području koncesije.

Jedan od članaka odluke o davanju koncesije određuje da je odabrani ponuditelj dužan prije sklapanja ugovora predati Primorsko-goranskoj županiji dvije bjanko zadužnice na ukupno 600 tisuća kuna i policu osiguranja. Sklope li dvije strane ugovor, on se može prenijeti na treću osobu, podkoncesionara, ali uz pismenu suglasnost davatelja koncesije.

Pristigle tri ponude, jedna proglašena neurednom

U obrazloženju odluke o davanju koncesije obrtu Benjamina Butkovića navodi se da je odluka o namjeri davanja koncesije na pomorskom dobru za gospodarsko korištenje dijela kampa i plaže Punta Povile donesena 17. ožujka ove godine na sjednici Županijske skupštine PGŽ-a. Temeljem nje je u Elektroničkom oglasniku javne nabave RH 28. ožujka objavljena obavijest o namjeri davanja koncesije. Stručno povjerenstvo za koncesije na pomorskom dobru u PGŽ je 27. travnja provelo postupak otvaranja ponuda, te je utvrđeno da su pristigle tri ponude. Osim obrta Punta, stigla je ponuda obrta Lucija i trgovačkog društva Laner.

Povjerenstvo je utvrdilo da tvrtka Laner nije registrirana za djelatnosti iznajmljivanja suncobrana i ležaljki. Utvrđene su i druge manjkavosti u ponudi, tako da je ponuda te tvrtke odbijena kao neuredna. Preostale su dvije uredne ponude, a povoljnijom je ocijenjena ponuda obrta Punta. Povjerenstvo je 17. svibnja utvrdilo prijedlog da se koncesija dodijeli obrtu Benjamina Butkovića, nakon čega je uslijedila odluka Županijske skupštine, piše Burin.hr.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.