1 min. čitanja

Helikopter s ozlijeđenim osobama sletio u KBC Split

Helikopter s ozlijeđenim osobama sletio u KBC Split
Foto: MUP

SPLIT – Putnici zrakoplova Cessna 172, koji se jutros srušio na otoku Braču, prevezeni su helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u KBC Split gdje će im biti pružena daljnja medicinska pomoć, izvijestilo je Ministarstvo unutarnjih poslova.

Prema informacijama policije, pilot je državljanin Republike Srbije, a dvoje putnika su državljani Republike Austrije. Na lokaciji pada zrakoplova vatrogasci su osigurali područje od požara te će policijski službenici u suradnji s Agencijom za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu provesti očevid. Ravnateljstvo civilne zaštite zahvaljuje svim operativnim snagama na promptnoj i profesionalnoj reakciji.

11:00 sati

​Operativni centar civilne zaštite zaprimio je danas, 28. lipnja u 9:36 sati od Hrvatske kontrole zračne plovidbe dojavu o padu zrakoplova tipa Cessna 172 na području Pustinje Blaca na otoku Braču.

U zrakoplovu se nalaze tri osobe – pilot i dva putnika. Obaviještene su sve nadležne službe, a na mjesto događaja upućeni su djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite uključujući pripadnike Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite te policija, vatrogasci, hitna medicinska pomoć i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja. Svi putnici su preživjeli i prema procjeni vatrogasaca, koji su prvi došli na mjesto događaja, nisu u životnoj opasnosti. Akcijom spašavanja koordinira pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Split.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Nastradali iz zrakoplovne nesreće na Braču transportiraju se helikopterom u KBC Split
OGLASIO SE MUP: Vatrogasci su stigli do preživjelih putnika zrakoplova na Braču
Na Braču se srušio zrakoplov s tri putnika – Civilna zaštita: “Svi putnici su preživjeli!”
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.