Na Braču se srušio zrakoplov s tri putnika – Civilna zaštita: “Svi putnici su preživjeli!”

BLACA – Sportski zrakoplov marke Cessna jutros je oko 9 sati i 40 minuta pao kod Pustinje Blaca na otoku Braču.

Kako doznaje Dalmacija danas, na terenu su bračke ekipe hitne pomoći, vatrogasaca i policajaca koji su pokušavali utvrditi točnu lokaciju pada aviona, a u potragu su angažirani i dronovi.

Iz neslužbenih, ali pouzdanih izvora saznali smo da je zrakoplov lociran i pronađen. Još se očekuje službeno izvješće i potvrda ove informacije. Saznali smo da je pronađen kod Pustinje Blaca na Braču.

U ovim trenutcima vozila Hitne medicinske pomoći i vatrogasci odlaze prema lociranom zrakoplovu.

– Jutros sam se našla u vatrogasnom domu DVD-a Supetra oko operativnih dogovora kada je bila dojava o padu aviona sa tri putnika. Naši vatrogasci, hitna i policija su odmah izašli na teren po dojavi. Navodno se radi o sportski zrakoplov marke Cessna koji je nešto prije 10:00 sati pao kod Pustinje Blaca na južnoj strani otoka Brača. Zadnje informacije govore da je avion pronađen kao i sva tri putnika te upravo je u tijeku njihovo spašavanje, kao i osuguravanje područja od mogućeg požara. Pohvaljujem sve naše hitne službe na brzoj intervenciji te se nadam sretnom ishodu cijele ove situacije – objavila je gradonačelnica Supetra, Ivana Marković.

Civilna zaštita: “Svi putnici su preživjeli!”

– Operativni centar civilne zaštite zaprimio je danas, 28. lipnja u 9:36 sati od Hrvatske kontrole zračne plovidbe dojavu o padu zrakoplova tipa Cessna 172 na području Pustinje Blaca na otoku Braču. U zrakoplovu se nalaze tri osobe – pilot i dva putnika.

Obaviještene su sve nadležne službe, a na mjesto događaja upućeni su djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite uključujući pripadnike Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite te policija, vatrogasci, hitna medicinska pomoć i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja.

Svi putnici su preživjeli i prema procjeni vatrogasaca, koji su prvi došli na mjesto događaja, nisu u životnoj opasnosti. Akcijom spašavanja koordinira pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Split – izvijestili su iz Civilne zaštite.

HGSS: “Po preživjele stiže helikopter”

– U spašavanju putnika iz zrakoplova koji je jutros pao na području Brača sudjeluju vatrogasci, policija, timovi HMP-a, spašavatelji HGSS Split – ispostave Brač te je upućena dežurna ekipa letača spašavatelja s helikopterom HRZ-a. Radi se o izrazito nepristupačnom terenu. Vatrogasci koji su prvi došli na teren su locirali zrakoplov i izvukli članove posade – poručili su iz Hrvatske gorske službe spašavanja.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

OGLASIO SE MUP: Vatrogasci su stigli do preživjelih putnika zrakoplova na Braču