1 min. čitanja

Na riječkom lukobranu postavljena Riječka Rotary špina

Na riječkom lukobranu postavljena Riječka Rotary špina
Foto: Grad Rijeka

RIJEKA – Na samom početku riječkog terminala postavljena je nova javna špina. Riječka rotary špina ima šest slavina, podno svake se nalazi i posudica za vodu za kućne ljubimce, a njezin izgled inspiriran je riječkom industrijskom baštinom.

Projekt je to koji je pokrenuo Rotary Klub Rijeka, a čiji je predsjednik Dominik Simčić istaknuo kako je cilj rotary djelovanja rad u korist lokalne zajednice.

– Naša riječka voda jedan je od brendova našeg grada, volimo reći da tko se jednom napije riječke vode, taj se u Rijeku i vraća, tako da mi je izuzetno drago da smo realizirali ovaj projekt, da je špina postavljena na ovom mjestu i vjerujem da će doprinijeti ugodnijem boravku građana na Molo longu –  rekao je Simčić.

Tijekom svečanosti otvaranja nove javne špine moglo se saznati da na području grada  Rijeke postoji 50 javnih česmi s besplatnom vodom.

– Voda je dio našeg riječkog identiteta, između ostaloga ona se nalazi i u grbu našeg grada. Osim što se brojnim projektima, poput Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka i izgradnjom novog pročišćivača na Delti trudimo čuvati kvalitetu naše vode i našeg mora, čitavim nizom akcija promoviramo našu riječku vodu. Primjerice, obnovljene su gotovo sve povijesne vodospreme u Rijeci. Izvore naše pitke i kvalitetne vode valja nam sačuvati za sve generacije koje dolaze – poručio je riječki gradonačelnik Marko Filipović.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.