Nakon Lufthanse, letove prema Hrvatskoj mogao bi otkazati i SAS

Foto: Pixabay/Ilustracija

Čak 900 pilota SAS Scandinavian Airlinesa očekuje se  da će sutra stupiti u štrajk. Ukoliko se taj scenarij i ostvari, mogli bi biti otkazani SAS-ovi letovi prema Puli, Splitu i Dubrovniku. 

Pilotima SAS-a, zračnog prijevoznika Danske, Švedske i Norveške, je čini se prekipjelo. Nezadovoljni su visinom plaća i sigurnošću poslova, a zahtijevaju i da zrakoplovima SAS kompanije upravljaju piloti koji su u aviokompaniji direktno zaposleni.

Dva norveška sindikata SAS pilota obavijestili su upravu kako će u prvom danu štrajka najavljenom za 29. lipnja sudjelovati svih 402 pilota ako se ne postigne zadovoljavajući dogovor, a ostvare li se te najave, brojni SAS zrakoplovi sutra bi mogli biti prizemljeni, prenosi portal Croatian aviation.

Očekuje se kako će 29. lipnja u štrajku sudjelovati približno 900 pilota koji su direktni zaposlenici aviokompanije SAS. Dođe li do štrajka, to bi se moglo reflektirati i na letove aviokompanije prema hrvatskim destinacijama, odnosno prema Puli, Splitu i Dubrovniku.

Ovog ponedjeljka već su otkazani letovi iz Kopenhagena, Goteburga i Osla za Zračnu luku Split.

Dodajmo i da su prijevoznici iz Lufthansa grupacije, Eurowings, Lufthansa i Austrian Airlines, otkazali ukupno 55 povratnih letova prema hrvatskim zračnim lukama najavljenih za srpanj ove godine, sve kako bi osigurali redovno odvijanje operacija zbog nedostatka radne snage kod samih prijevoznika, ali i u zračnim lukama prema kojima prometuju.