1 min. čitanja

Nakon Lufthanse, letove prema Hrvatskoj mogao bi otkazati i SAS

Nakon Lufthanse, letove prema Hrvatskoj mogao bi otkazati i SAS
Foto: Pixabay/Ilustracija

Čak 900 pilota SAS Scandinavian Airlinesa očekuje se  da će sutra stupiti u štrajk. Ukoliko se taj scenarij i ostvari, mogli bi biti otkazani SAS-ovi letovi prema Puli, Splitu i Dubrovniku.

Pilotima SAS-a, zračnog prijevoznika Danske, Švedske i Norveške, je čini se prekipjelo. Nezadovoljni su visinom plaća i sigurnošću poslova, a zahtijevaju i da zrakoplovima SAS kompanije upravljaju piloti koji su u aviokompaniji direktno zaposleni.

Dva norveška sindikata SAS pilota obavijestili su upravu kako će u prvom danu štrajka najavljenom za 29. lipnja sudjelovati svih 402 pilota ako se ne postigne zadovoljavajući dogovor, a ostvare li se te najave, brojni SAS zrakoplovi sutra bi mogli biti prizemljeni, prenosi portal Croatian aviation.

Očekuje se kako će 29. lipnja u štrajku sudjelovati približno 900 pilota koji su direktni zaposlenici aviokompanije SAS. Dođe li do štrajka, to bi se moglo reflektirati i na letove aviokompanije prema hrvatskim destinacijama, odnosno prema Puli, Splitu i Dubrovniku.

Ovog ponedjeljka već su otkazani letovi iz Kopenhagena, Goteburga i Osla za Zračnu luku Split.

Dodajmo i da su prijevoznici iz Lufthansa grupacije, Eurowings, Lufthansa i Austrian Airlines, otkazali ukupno 55 povratnih letova prema hrvatskim zračnim lukama najavljenih za srpanj ove godine, sve kako bi osigurali redovno odvijanje operacija zbog nedostatka radne snage kod samih prijevoznika, ali i u zračnim lukama prema kojima prometuju.

Tri spomenuta prijevoznika iz Lufthansa grupe otkazala su ukupno 55 povratnih letova najavljenih za srpanj ove godine prema zračnim lukama: Zagrebu, Rijeci, Puli, Zadru, Splitu i Dubrovniku.

J.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Za srpanj otkazano 55 letova iz europskih gradova prema Hrvatskoj
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.