Kaznena prijava protiv Talijana koji je gliserom ozlijedio kupača kod Pule – Utvrđeno da je vozio bez dozvole

Foto: Pixabay/Ilustracija

PULA – Djelatnici Postaje pomorske i aerodromske policije Pula proveli su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjim talijanskim državljaninom i utvrdili sumnju da je počinio kazneno djelo ugrožavanje posebnih vrsta prometa. Uz to, upravljao gliserom bez dozvole.

Talijanskog državljanina sumnjiči se da je 27. lipnja, zajedno s još dvoje talijanskih državljana, unajmio gliser u okolici Pule, nakon čega su zaplovili uz obalu do kupališta Valkane. Kada su oko 18.35 sati došli dvadesetak metara od psihološke brane za kupače, 22-godišnjak je plovilom udario u 35-godišnjeg kupača, kojeg su odmah i izvukli na plovilo kako bi mu se pružila liječnička pomoć.

Ozlijeđeni muškarac prevezen je u pulsku bolnicu, gdje je utvrđeno da je teže ozlijeđen.

Zbog sumnje da je kršenjem propisa o sigurnosti prometa ugrozio tuđi život, protiv 22-godišnjeg talijanskog državljanina podnosi se kaznena prijava nadležnom odvjetništvu u redovnom postupku.

Utvrđeno je također kako 22-godišnjak nema dozvolu za upravljanje plovilima te je radi počinjenja prekršaja iz Pomorskog zakonika postupak protiv 54-godišnjaka koji mu je iznajmio plovilo preuzela Lučka kapetanija.

K.B.