2 min. čitanja

Ribafish u nedjelju pliva od Privlake do Vira

Ribafish u nedjelju pliva od Privlake do Vira
Foto: Udruga RokOtok / Virski list

PRIVLAKA/VIR – U nedjelju 3. srpnja Domagoj Jakopović Ribafish plivat će od Privlake do Vira, gdje će od 10 sati na plaži Jadro okupljenoj djeci, njihovim roditeljima, bakama, djedovima i prijateljima predstaviti projekt #RokOtok. Destinacijska kompanija Vir turizam logistički je dio ove lijepe priče o hrvatskim otocima, ekologiji i druženju.

Najmlađi Virani, njihovi roditelji, bake, djedovi i prijatelji, imaju otvoreni poziv na okupljanje i druženje s Domagojem Jakopovićem Ribafishom, koji od 2019. plivanjem spaja sve hrvatske otoke te ukazuje na važnost očuvanja prirodnog okoliša i međugeneracijskog druženja i zabavljanja na otvorenom. Popularni hrvatski bloger, novinar i televizijski voditelj Ribafish u nedjelju ujutro krenut će iz susjedne Privlake prema otoku Viru (plivačka dionica 1.700 metara), gdje će oko 10 sati na plaži Jadro kod Mula svim okupljenima predstaviti svoj projekt #RokOtok.

Ribafish intimno o RokOtoku: “Spojiti sve otoke i djeci pokazati život bez ekrana moja je životna misija”

Udruga RokOtok za svoj je rad dobila priznanja Ministarstva pomorstva, nagradu Lokalni Heroj i Ponos Hrvatske. Educirajući mlade o ekologiji i kvalitetnije provedenom slobodnom vremenu djece i roditelja, važnosti bavljenja sportom, očuvanja prirode i ukazujući na probleme hrvatskih otoka, projekt #RokOtok postigao je puno više od očekivanog.

Foto: Udruga RokOtok / Virski list

Projekt je počeo 2019. kada je Ribafish u spomen na svog tragično preminulog sina plivanjem spojio 17 najjužnijih otoka, potom je zbog korona krize nastavljen 2021. spajanjem sljedećih 17 otoka (srednja Dalmacija), a završava se ovog srpnja kada će Ribafish plivati od Privlake do Vira (3. srpnja), potom od otoka Vira do otoka Paga (4. srpnja) te dalje prema krajnjem cilju – otoku Krku (26. srpnja).

Dosad je na druženjima, nakon odrađenih plivačkih ruta, bilo okupljeno preko 3.500 djece i barem još toliko odraslih osoba, a ova će se lijepa priča zaokružiti završnom etapom projekta kada će ukupna brojka djece i odraslih sudionika projekta biti peteroznamenkasta.

Foto: Udruga RokOtok

– Očekujemo odličan odaziv djece i roditelja, pa se baš radujemo druženju na Viru. Djeca će malo zaplivati s Ribafishom, onda ćemo malo popričati o moru, plivanju, ekologiji, druženju s mamama i tatama te o geocacheu. Malo ćemo se poigrati i usput, ako negdje primijetimo, počistiti smeće. Na kraju ćemo klincima podijeliti poklone – poručuju iz Udruge RokOtok, a više o samom projektu te aktivnostima Ribafisha i članova Udruge možete saznati na njihovoj web stranici. Destinacijska kompanija Vir turizam logistički je dio ove lijepe priče o hrvatskim otocima, ekologiji i druženju.

Kažimir Škrbić

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.