RUSI OBJAVILI: “Povlačimo se sa Zmijskog otoka!”

Foto: Google Earth / Youtube / Screenshot / Morski HR

Ruske snage povukle su se sa Zmijskog otoka kod ukrajinske obale u Crnom moru kao “znak dobre volje”, priopćilo je u četvrtak ministarstvo obrane.

Ministarstvo je priopćilo kako taj potez pokazuje da Rusija ne ometa napore Ujedinjenih naroda da organiziraju humanitarni koridor za izvoz poljoprivrednih proizvoda iz Ukrajine.

“Oružane snage Ruske Federacije su nakon izvršenih zadaća, kao korak dobre volje, povukle garnizon koji je bio stacioniran na Zmijskom otoku. Povlačenjem garnizona sa Zmijskog otoka Ruska Federacija pokazuje da se ne miješa u napore UN-a da organizira izvoz poljoprivrednih proizvoda iz Ukrajine”, objavilo je ministarstvo, a prenosi agencija Tass.

Zmijski otok, koji je Rusija zauzela prvog dana invazije, stekao je svjetsku slavu kada su ukrajinski graničari koji su se tamo nalazili odbili zahtjev ruskog ratnog broda za predaju.

Podsjetimo, prošlog tjedna je Ukrajinska vojska priopćila da je pokrenula zračne napade na Zmijski otok, uzrokujući “značajne gubitke” ruskim snagama.

D.G.