3 min. čitanja

Ministri Butković i Marić u obilasku Pelješkog mosta: “Divit ćemo se impresivnom izdanju”

Ministri Butković i Marić u obilasku Pelješkog mosta: “Divit ćemo se impresivnom izdanju”
Foto: Facebook

BRIJESTA/KOMARNA – Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković te ministar financija Zdravko Marić obišli su Pelješki most koji bi trebao biti službeno otvoren za nekoliko tjedana.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković te ministar financija Zdravko Marić sudjelovali su na koordinacijskom sastanku te su obišli Pelješki most koji bi službeno trebao biti otvoren za nekoliko tjedana, točnije 26. srpnja.

Butković je pojasnio kako se most, sa dijelom pristupnih cesta, otvara za nekoliko tjedana, piše Dnevnik.hr.

Butković: “Sve je po planu”

– Sve je dobro, sve je po planu i programu. Vrućine su velike i otežano je radnicima koji rade u ovome trenutku, ali kako stvari stoje, 18. srpnja bi trebala biti izdana dozvola za pristupne ceste, a 26. srpnja imamo otvaranje mosta sa dijelom pristupnih cesta – rekao je ministar Butković te je zahvalio ministru Mariću na potpori.

– Projekt svih projekata bit će 26. srpnja otvoren na veselje svih onih koji će doći u Hrvatsku. Detalji programa još se uvijek rade. Bitno nam je da taj dan bude otvoren za sve ljude, svi mogu doći tu, biti dio tog velikog događaja, a sama ceremonija će biti protokolarna – rekao je kratko Butković.

Ministar financija Zdravko Marić rekao je kako je sve skupa više nego impresivno te je čestitao ministru Butkoviću i ostalima koji su na različite načine sudjelovali.

– Divit ćemo se ovom impresivnom izdanju idućih tjedana i još dugo. Za jug Hrvatske i za cijelu Hrvatsku vidjet ćemo puno pozitivnih i financijskih benefita koje će ovaj most imati – rekao je Marić.

Osvrnuo se i na poskupljenje radova na mostu.

– Mislim da kada gledate tu računicu, dobro smo i napravili u smislu samog ugovaranja. Sam most kao takav, postoje neke komparativne analize, koje pokazuju da je izašao i puno jeftinije u odnosu na neke u drugim zemljama – rekao je.

Osvrnuvši se na najavljeno poskupljenje goriva, Marić je rekao kako će u ponedjeljak temeljem svih analiza vidjeti kakvo je daljnje kretanje cijena i javno obavijestiti hoće li i što poduzimati.

– Proteklih dva tjedna pratimo razvoj događaja, ide malo gore i malo se spusti. Sve ćemo vidjeti kada budemo imali sve parametre. Obračun je još u tijeku za izračun maloprodajne cijene – poručio je Marić.

Foto: Facebook

Župan je sretan

– Utvrdili smo da doista sve ide prema planu, da će otvaranje biti uredno i da neće biti nikakvih kašnjenja. Zhavljujem svima koji su bili uključeni u ovu investiciju. Sve se to može i vidjeti. Dobit ćemo poticaj za daljnji razvoj, očekujemo nešto malo gužvi u samom Stonu, ali svi smo oko toga suglasni da je to najmanja žrtva koju možemo dati za takav napredak – rekao je župan Nikola Dobroslavić.

Rekao je kako očekuje i daljnji razvoj projekata koji su dobili potporu Vlade Republike Hrvatske. Istaknuo je brzu cestu, zračnu luku, autocestu te nastavak obilaznice Orebića.

– Radi se studijska dokumentacija i svi su u određenoj fazi razvoja – poručio je kratko Dobroslavić.

– Ključno je, obilaskom terena, dobili smo uvjerenje da sve teče prema planu i da će biti tehnički pregled u skladu sa ugovorom i da se 26. srpanj kao datum otvaranja potvrđuje. Važno je da smo došli dati potporu svim izvođačima radovima koji na nehumanim uvjetima rade na asfaltu. Tehnički pregled je već počeo s obzirom da je projekt rađen biometodologijom i sva dokumentacija je na plšatformi koju ministarstvo već pregledava – rekao je Josip Škorić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta.

Podsjetimo, prošloga tjedna 51-metar visoki kruzer Bollete uplovio je je ispod Pelješkoga mosta u neumski akvatorij u Bosni i Hercegovini, čime je opovrgnuo zamjerke dijela političara i javnosti u toj zemlji da je Hrvatska izgradnjom mosta ugrozila pristup te zemlje otvorenom moru.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Otkriveno je kada se službeno otvara Pelješki most
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.